13.3.08

La poesia de Maria Mercè Marçal estarà present a París

JOSE SOLER

La presència de la cultura catalana a París a través de la primera delegació catalana que l'Institut Ramon Llull va inaugurar a l'exterior es comença a fer visible a partir de demà amb la lectura dramatitzada dels poemes de Maria Mercè Marçal, traduïts al francès. L'acte s'insereix dins del programa de ‘La Printemps des Poètes' (La primavera dels poetes) i enceta una iniciativa que vol incloure la cultura catalana en alguns dels molts esdeveniments culturals que es fan a la capital francesa. Els poemes de Marçal també s'enganxaran en vidres a les vitrines d'algunes botigues del centre de la ciutat, aprofitant la celebració d'aquest important festival poètic.

Poemes als vidres de les botigues parisenques i actors interpretant els seus poemes. Els versos de la catalana Maria Mercè Marçal estaran presents aquesta setmana a París dins del marc d'un dels festivals més importants que se celebra a la ciutat, La Printemps des Poètes (La primavera dels poetes). Aquesta iniciativa, impulsada per la delegació parisenca de l'Institut Ramon Llull (IRL), vol ser la primera pedra per engegar tota una sèrie d'actes que fomentin la presència de la cultura catalana en el programa cultural de la capital francesa.
Demà dimecres la Compagnie du Sarment recitarà en francès alguns poemes de la lleidatana al Centre d'Estudis Catalans (CEC) a París. A les vitrines de l'edifici també s'hi exposaran poemes de Marçal que han estat traduïts pels alumnes de català d'aquest centre. Aquest acte també es repeteix en algunes de les botigues del cèntric Bourg Tibourg, molt a prop del CEC i d'indrets turístics i comercials com l'entorn de Nôtre Dame o el Pompidou.

www.lamalla.net


Maria-Mercè Marçal (Barcelona, 1952-1998). Poeta, traductora y narradora.

Podeu trobar més informació relacionada amb la seva obra

http://www.escriptors.cat