11.7.08

(foto/arxiu Diari de Cubelles)


Una tempesta elèctrica ha originat desperfectes a l’interior de la torre rodona, que s’haurà de rehabilitar


La forta tempesta elèctrica que va caure a Cubelles el passat 4 de juliol va afectar al Castell dels Marquesos d’Alfarràs, edifici històric de propietat municipal. Tècnics de l’Ajuntament de Cubelles i del Servei del Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona, amb qui existeix un conveni per a la seva rehabilitació, van visitar l’edifici per avaluar els danys patits per l’impacte d’un llamp, possiblement rebotat del parallamps del campanar de l’església.
La Policia Local de Cubelles és qui va posar sobre avís als Serveis Tècnics municipals el passat 4 de juliol, arran de la trucada d’una veïna a la que li havia caigut al seu terrat part de la façana del Castell, com a producte del llamp. Immediatament, l’Ajuntament va realitzar una primera inspecció, en la que es va veure que la façana posterior de la torre de l’edifici presentava uns forats. Així mateix, es va traslladat la situació al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona perquè el més aviat possible enviessin els seus pèrits i tècnics a inspeccionar l’espai.

El dilluns dia 7 es va realitzar aquesta segona visita realitzada conjuntament amb el pèrit del Departament de Patrimoni Històric de la Diputació de Barcelona, i un cop a l’interior, es va apreciar que els desperfectes externs de la torre corresponen a la sortida de la descàrrega elèctrica. A més, els tècnics i pèrits de la Diputació van determinar que gairebé amb tota seguretat el llamp va entrar per la part superior de la coberta, va baixar per dues bigues de fusta, que han quedat afectades, i va sortir per la façana. Actualment , els tècnics de la Diputació de Barcelona estudien la solució que caldrà donar a la coberta.

http://www.radiocubelles.net/