8.7.08

L’Ajuntament i i Hidorcanal signen el contracte de la portada d'aigües a Mas Trader

Font: Ràdio Cubelles


L’Ajuntament i Hidorcanal SL van signar el 4 de juliol el contracte d’obres del projecte per a la portada d’aigües des del dipòsit de Corral d’en Cona fins als dipòsits del segon sector de Mas Trader. Les obres tenen un cost de 1.035.384,39 €, una previsió d’execució de catorze setmanes i estan subvencionades amb 321.862,00 € pel PUOSC 2007 – 2011.
A l’acte de signatura del contracte han assistit representants de les associacions veïnals de la zona, que han mostrat la seva satisfacció per l’execució d’aquestes obres. Miguel Ángel López, regidor d’Urbanisme i Planejament, ha explicat que “el Govern municipal ha prioritzat aquest projecte davant la problemàtica existent des de fa anys amb l’abastament d’aigua potable de Mas Trader”.

La connexió Mas Trader – Corral d’en Cona

Aquests sectors es proveeixen d’aigua que prové de pous propis. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Cubelles ha executat aquests projecte que ha de garantir l’abastament i la qualitat del subministrament. L’aigua que arriba fins a les aixetes dels habitatges de la resta del municipi prové de la mina de Gran Aqüeducte i del pou Cubelles 2, que es centralitza al dipòsit del Corral d’en Cona, de 4.000 m3 de capacitat.

Les obres que han d’iniciar-se properament, que es realitzaran en dues fases, contemplen la connexió de Mas Trader al dipòsit de Corral d’en Cona. Aquesta es farà a través d’una canonada de fosa dúctil de diàmetre nominal de 250 mm, soterrada. En la primera fase de les obres, que és la que començarà en breu, es connectarà el segon sector de Mas Trader al dipòsit de Corral d’en Cona mitjançant una canonada de 4,2 km., que es divideix en dos trams. El primer, de 2.079 m., va des del dipòsit de Corral d’en Cona fins a l’estació de bombament; mentre que el segon, de 2.135 m., connectarà aquesta estació amb el dipòsit de Mas Trader II. En una segona fase, encara per adjudicar, el projecte contempla la connexió des de l’estació de bombament fins al dipòsit de Mas Trader I, una obra de només 300 m. d’afectació.

El projecte tècnic preveu la instal·lació de diversos mecanismes que ajudin a tallar el subministrament d’aigua potable en cas d’avaria. A més, s’aprofitarà l’obra per fer millores als dipòsits.

http://www.radiocubelles.net/