12.3.10



L’eurodiputada María Badía visita el Garraf dimarts 9 de març de 2010

María Badía i Cutchet, diputada al Parlament Europeu des de l’any 2004, ha estat de visita el divendres a la comarca invitada pel Consell Comarcal del Garraf, on va fer una roda de premsa per explicar els temes en què està treballant la presidència espanyola de la Unió Europea.
L’eurodiputada, acompanyada per la consellera de Relacions amb Europa, Mònica Miquel i Serdà, va afirmar que “Espanya està afrontant la presidència de la Unió Europea amb suor, ja que el programa és molt ambiciós i molt europeista perquè busca establir polítiques comunes amb accent en els temes socials”.
Maria Badía va explicar que enguany la Unió Europea s’està adaptant a grans canvis com el desplegament del Tractat de Lisboa, que comporta assumir els nous rols de president del Consell Europeu, ostentat pel belga Herman Van Rompuy i del representant de la Unió per als Assumptes Exteriors i la Política de Seguretat, que ocupa la britànica Catherine Ashton, fins ara comissària europea de comerç .
L’agenda de María Badía per la comarca va continuar amb la visita a l’Institut Alexandre Galí de Roquetes i una reunió de treball amb la Consellera de Relacions amb Europa Mònica Miquel i Serdà, les regidores d’Integració Europea de Sant Pere de Ribes, Gemma Gallego i de Canyelles, Rosa Huguet i el secretari del Consell Català del Moviment Europeu, Joaquim Millan.
Les visites dels representants catalans al Parlament Europeu s’emmarquen dins el Programa de Relacions amb Europa que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l’any 2004 amb l’objectiu d’apropar les institucions europees a la ciutadania