11.3.10

Que Joan Barril escriu i molt bé, ho considerem tots els que seguim tots els seus articles escrits amb aquella qualitat indiscutible que predisposa dia a dia a llegir la seva columna. Ahir 10 de març ,Ciudadanos huérfanos a El Periòdico ,va complir les expectatives evidents de passar un bon ratet. També trobem a un esplèndid Iu Forn al diari Avui ,amb un estil punxant i afiladíssim a Passa-ho ,un espai puntual que no ens podem resistir mai a llegir i en en que fa una crònica que recomanem... Llegiu les dues i si voleu podeu clikar el link corresponent.
Los días vencidos
Ciudadanos huérfanos

JOAN BARRIL
Las catástrofes del cielo y de la tierra forman parte de la civilización. Sabemos construir puentes por las grandes avenidas de los ríos. Hemos inventado los puertos para poner puertas al mar. Hemos socializado el fuego y lo hemos encerrado en lámparas y hogares. Pero cuando los elementos se ponen cachondos, entonces empieza un curioso pugilato entre Dios y los hombres. Lo dijo hace un siglo el poeta Joan Salvat Papasseit. «Si Déu ha concebut el llamp per castigar els homes, Déu ha estat vençut per Benjamí Franklin», en referencia al que fue el inventor del pararrayos. Pero no siempre es así. Y demasiadas veces Dios mira hacia otra parte. Será porque esa idea del Dios que nos libra de todo mal no es del todo cierta. La divinidad no puede ser Tres en Uno, que tanto sirve para abrir puertas como para hacer funcionar la moto atascada. A Dios también se le ha de ayudar, y a veces el hombre también tiene que ayudarse. Se esperaba una nevada importante. Pocas veces las previsiones meteorológicas –diga lo que diga el conseller de la cosa– han estado tan acertadas como en este fin de semana, al anunciar la nevada en cota y en superficie.
i més seguir llegint ....clikant a Ciudadanos huérfanos

PASSA-HO!
Les elèctriques, culpables (de tot)
Iu Forn
La conselleria de Desgavell i Caos Interior envia el següent comunicat: "La culpa de tot és de les elèctriques. I aquest tot inclou les morts de la gosseta Laika, Kennedy, els marquesos d'Urquijo i Chanquete. Com a membres del govern volem denunciar la precarietat de la xarxa elèctrica a Girona, situació de la qual en són culpables partits polítics com el nostre ,contrari a la construcció de xarxes elèctriques a Girona. Senyors (i senyores), cal ser coherent com ho som nosaltres (i nosaltres).
"Les elèctriques també són culpables de no haver fet dos (o tres) dies abans una previsió meteorològica anunciant el que va acabar passant i, veient-la, de no haver anul·lat les classes a tot el país. Les elèctriques són responsables que la gent agafés el cotxe per intentar tornar a casa. Elles haurien d'haver sortit entre la una del migdia i les set de la tarda explicant quina era la situació real i fent recomanacions. O què, és que qui havia de sortir era algú del govern? Són les elèctriques qui haurien d'haver trucat a les ràdios i a la TV per comandar la situació i no deixar el país en mans de periodistes que van haver d'improvisar programes especials amb informacions que oferien directament els afectats. Les elèctriques són les que haurien d'haver informat a la web de Renfe que el servei estava suspès, o als panells informatius d'entrada a les rondes que estaven bloquejades, o cinc minuts abans de dir que no hi havia trens atrapats al mig del no res, escoltar com el viatger d'un tren trucava a la ràdio informant que estava atrapat al mig del no res.

"I dues últimes coses: (1) estem molt satisfets pel desori aconseguit, sobretot tenint en compte que Volga Landau no va poder participar en l'operatiu i (2) a la comissió d'investigació direm que la culpa va ser de les elèctriques i dels bombers aragonesos, que són un covards i uns borratxos".
Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 48. Dimecres, 10 de març del 2010