7.4.10

Ràdio Cubelles guardona a Ramon Farré amb el 3r Micròfon d’Or

Ramon Farré és la persona escollida per rebre el 3r Micròfon d’Or, un guardó creat arran del 25è aniversari de Ràdio Cubelles que distingeix persones dedicades al món de la comunicació que tinguin vinculació amb l’emissora cubellenca. Els primers guardonats van ser Jordi Llompart i Pilar López, i seguint amb el mateix criteri, la comissió del Micròfon d’Or ha decidit que enguany s’entregaria a un altre exdirector de Ràdio Cubelles de contrastada experiència professional en el món del periodisme i la comunicació.
El guardonat, que rebrà el premi el proper 9 d’abril, treballa a TV3 des de fa 25 anys. Forma part de l’equip del TN Comarques del qual n’és fundador. A més de treballar a la televisió, també ha dut a terme tasques en premsa com a director del Regió 3 i altres treballs a Mundo Diario, el Periódico de Catalunya i Diari de Barcelona. A la comarca del Garraf, a més de ser director de Ràdio Cubelles i ser el corresponsal de la zona per a diversos mitjans escrits, també va dirigir Ràdio Ribes i va ser fundador del Setmanari de Vilanova i la Geltrú.Ramon Farré rebrà el Micròfon d’Or en un acte que també servirà per presentar públicament el llibre Ràdio Cubelles. 25 anys de l’emissora municipal degana del Garraf de Núria Fonoll. Serà el proper 9 d’abril a partir de les 19h. al cinema Mediterrani.


Ràdio Cubelles presenta el llibre sobre els 25 anys de l’emissora


El Cinema Mediterrani acollirà divendres a partir de les 19 hores la presentació del llibre Ràdio Cubelles. 25 anys de l’emissora municipal degana del Garraf, que ha escrit l’ex directora Núria Fonoll ha través de la Beca Ràdio Cubelles per a la investigació dels 25 anys de l’emissora. El llibre repassa a través dels testimonis orals i documentals el primer quart de segle de l’emissora municipal cubellenca, que ja encara les tres dècades de vida el 2011.
El llibre està estructurat en deu parts, que van des de la gestació fins a la celebració dels 25 anys de l’emissora i que està prologat pel periodista Iu Forn, ex col·laborador de Ràdio Cubelles. Al llarg de les seves 240 pàgines comença en el moment en què el Consistori cubellenc s’anima a encentar l’aventura radiofònica i repassa el procés que va portar fins a la inauguració de Ràdio Cubelles, el 22 de març de 1981. D’aquesta manera, tal i com es va avançar el passat mes de febrer, en un programa especial sobre els 29 anys de l’emissora, es desmenteix la data simbòlica del 23-F com la de l’inici de les emissions oficials. El llibre també fa un repàs dels programes que l’emissora ha tingut al llarg de cinc lustres i els col·laboradors i les col·laboradores que s’ha pogut documentar que han fer ràdio a Cubelles en aquests 25 anys.

La presentació, igual que el lliurament del 3er Micròfon d’Or de Ràdio Cubelles, es podrà seguir en directe per Ràdio Cubelles en un programa especial que l’emissora prepara. El programa començarà a les 19 hores i es pot escoltar pel 107.5 FM, http://www.radiocubelles.cat/ i els canals de ràdio de la TDT.
Font : http://www.cubelles.cat/