13.7.10

Dues notes informatives importants a la web del Ajuntament de Cubelles.



El FEOSL aporta 92.000 € per a dos projectes socials

Notícies - Serveis a les persones
08/07/2010


El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) destinarà a Cubelles 91.931 € per a dos projectes socials. Una iniciativa psicopedagògica adreçada a infants i joves (33.448 €) i l’increment de personal tècnic per fer front a l’augment de les demandes dels Serveis Socials (58.483 €) centraran la subvenció en matèria social del fons estatal per a l’any 2010.

L’actual context socioeconòmic ha provocat que el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament necessiti un increment de personal tècnic per tal de fer front a l’augment de demandes amb la màxima diligència. El nombre de consultes i expedients tramitats des d’aquest departament s’ha multiplicat considerablement en els darrers mesos, pel que es va presentar la proposta d’incorporar una administrativa i una auxiliar administrativa per a poder agilitzar els tràmits d’ajudes, subvencions i disminuir les llistes d’espera. L’import de la despesa d’aquest personal serà assumit pel FEOSL, de manera que podran destinar aquests recursos del pressupost municipal a altres iniciatives.

El segon projecte s’adreça als infants i joves del municipi i pretén captar es seu interès i oferir-los alternatives fora de l’horari escolar que permeti allunyar a aquest col·lectiu de conductes incíviques i el risc d’exclusió social. I és que aquest risc està motivat en gran mesura pel fet de pertànyer a famílies amb insuficiència d’ingressos per assumir necessitats bàsiques com l’alimentació, la vestimenta o la higiene personal. Per dur a terme aquest projecte, es preveu la contractació d’un educador social, un psicopedagog i dos monitors de temps lliure, a més del material necessari per desenvolupar les activitats que es programin, com ara curtmetratges o actuacions musicals i teatrals. La regidora de Qualitat de Vida i Serveis a les Persones, Prudencia Carrasco, destaca “la funció preventiva del projecte, que permetrà treballar de manera transversal conscienciant, informant i assessorant als centres educatius i cossos policials”.
La subvenció estatal també destinarà més recursos en les teràpies familiars que ofereix l’empresa Ventillol, contractada per l’Ajuntament. Actualment, d’aquest servei se’n beneficiaven quatre famílies, i amb l’increment dels recursos que s’hi destinaran s’ampliarà el servei fins a dotze famílies.

L’Ajuntament contracta a 26 persones a través d’un Pla d’Ocupació
Notícies - Dinamització Econòmica i Comerç
09/07/2010
La Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha concedit a l’Ajuntament de Cubelles 162.652,22€ per dur a terme un Pla d’Ocupació. El projecte, denominat Impuls-Treball, preveu la contractació de 26 persones seleccionades directament dels inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat que cercaven feina i que no cobressin cap tipus de prestació o estiguessin en el darrer mes de cobrar-la i que tinguessin experiència en el lloc de treball convocat. De les 26 persones vint es destinaran a la brigada municipal d’Obres i Serveis Viaris i s’encarregaran de diverses tasques de rehabilitació i reforma a l’escola Charlie Rivel i la rehabilitació integral de la “Casa del Búnquer” a la Mota de Sant Pere. Les sis persones restants s’encarregaran de digitalitzar els documents de l’Arxiu municipal.

Les persones contractades en aquest Pla d’Ocupació començaran les seves tasques el 12 de juliol i s’hi mantindran per un període de sis mesos. La seva jornada laboral serà del 70% del total, és a dir, 24,5 hores setmanals. Fora d’aquest horari completaran la jornada amb accions formatives que han estat subvencionades amb 11.960€. En el cas del personal d’Obres i Serveis, seran dos cursos de 34 hores cadascun; un de prevenció de riscos laborals i un segon de català. D’altra banda, el personal administratiu destinat a l’Arxiu ha realitzat durant una setmana un curs previ de digitalització de dades i el complementarà amb una formació continuada un cop acabada la jornada laboral al llarg dels sis mesos de contractació.