19.10.10


NOTA DE PREMSA


EL CLUB MARÍTIM CUBELLES FINALITZA AMB ÈXIT
EL TROFEU TANIT DE PATÍ DE VELA JÚNIOR
El 16 i 17 d'octubre organitzat per la ADNT (Associació de Dons Navegants Tanit) i el Club Nàutic Vilanova amb la col·laboració del Club Marítim Cubelles, el Club de Mar Vilanova i la Federació Catalana de Vela, es va celebrar el V Trofeu Tanit exclusiu per a navegants femenines, en aigües de Vilanova i la Geltrú.
Es van disposar tres camps de regata totalment independents un per a les embarcacions de creuer J80 que participen des de la primera edició del Trofeu Tanit, un altre per a les embarcacions de vela lleugera Optimist que es van incorporar l'any passat i un tercer camp de regates per a les embarcacions de Patí de Vela Júnior que participaven per primera vegada.
La novetat d'incorporar al Patí de Vela Júnior era un repte per a les organitzadores que s'ha superat amb èxit en acudir un total de 18 navegants femenines procedents de tot el litoral Català pertanyent als Clubs Nàutics i Marítims de Tamariu, Masnou, Badalona, Sitges, Cubelles i Altafulla.
Un altre repte d'aquesta incorporació del Pati de Vela Júnior al Trofeu Tanit ha estat la creació d'una nova categoria dins del Patí de Vela Júnior denominada Màster Femení per a navegants femenines de mes de 18 anys. En l'actualitat el Patí de Vela Júnior a nivell competició esta limitat a poder participar fins als 18 anys, tenint dues categories, fins als 14 anys s'és de la categoria infantil i dels 15 als 18 anys s'és de la categoria juvenil, en complir els 19 anys han de passar al Patí de Vela que és el germà gran el qual té uns gairebé 6 metres d'eslora i una superfície velica de 12 m2, mentre que el Patí de Vela Júnior té gairebé 4 metres d'eslora i 7 m2 de superfície velica. L'afany de la ADNT és que el màxim de dones navegui i amb la idea de presentar aquesta nova categoria es pretén que les navegants femenines en complir els 19 anys puguin seguir navegant en competició amb el Patí de Vela Júnior doncs en l'actualitat estan obligades a passar al Patí de Vela i moltes es queden pel camí.
El Club Marítim Cubelles es va bolcar en aquesta iniciativa estant representat per 9 participants sent el Club amb major presència de tots els assistents, precisament en la nova categoria Màster Femení va presentar 6 regatistas de les edats compreses entre els 19 i els 57 anys.
El Club Marítim Cubelles va ser el Club que va obtenir els millors resultats doncs els seus navegants femenines van aconseguir en categoria Màster Femení el primer lloc que va ser para Marina López, el segon per a Laia Boleda, el tercer per a Marta Boleda, la quarta per a Marta Suriol, cinquè per a Judith Leary i sisè per Victoria Morón. En categoria juvenil Tere Rigla va obtenir la sisena posició i Gemma Obach la setena posició. En categoria infantil cinquena posició per a Belén López.
Font : Club Marítim Cubelles