9.10.05

DE BONA TINTA!!
ICb: independents però amb bons contactes...

Saura s'empipa per la seva marginació en el tripartit
El conseller Joan Saura ha reaccionat de forma malhumorada a la decisió del tripartit de presentar només Manuela de Madre i Josep Lluís Carod per defensar l'Estatut al Congrés el dia 2 de novembre, al costat d'Artur Mas. Per Palau corre la versió que quan dilluns Pasqual Maragall i Josep Bargalló el van informar de la decisió, motivada perquè legalment hi ha un límit de tres places, va enfadar-se de valent. Saura va recordar que ell és el conseller a qui se li havia encarregat l'Estatut, en la part que pertoca a l'executiu, i que se l'està marginant de forma irresponsable. Va deixar sobre la taula que ja es poden anar oblidant de la remodelació de govern, perquè no pensa sacrificar el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, malgrat que surt a totes les travesses i és el menys valorat. Saura estava tan enfadat que no es va recordar de programar-se res a Madrid per dimecres, quan Ernest Benach va portar l'Estatut al Congrés. Tots els altres líders polítics catalans van acudir a la capital espanyola, inclòs Josep Piqué. Però el conseller de l'Estatut no va aparèixer per enlloc, i en aquest cas no va ser culpa ni de Maragall ni de Bargalló.
Zapatero cedeix a la pressió de Rajoy i retallarà l'Estatut d'acord amb el PP
El pitjor dels escenaris possibles. El president José Luis Rodríguez Zapatero ha llançat finalment la tovallola davant la pressió que li està fent el president del PP, Mariano Rajoy, acusant-lo d'antiespanyol per no tombar l'Estatut català.
Montilla força Maragall a negociar l'Estatut amb ell
La situació cada dia és més esperpèntica. El ministre José Montilla ha aconseguit finalment forçar el president Pasqual Maragall a negociar l'Estatut amb ell. Com que les relacions estan molt malmeses, i dins del PSC es públic i notori que no es respecten la jerarquia, Montilla ha demanat al secretari d'organització del PSOE, José Blanco, que el situï dins l'equip del partit espanyol que tindrà com a única finalitat fer les retallades.