14.10.05

STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles
ÚLTIMA HORA PLA ENERGIA DE CATALUNYA!!
Un document nefast per Cubelles!

-L’ACM denúncia la falta de rigor del Pla de l’Energia de Catalunya
L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) no ha desaprofitat l'oportunitat d’esmenar el Pla de l’Energia presentat pel govern de Catalunya. I ho ha fet amb profunditat davant el què considera un reguitzell de contradiccions i falta de rigor que deriva en un document que, segons els esmenants, no soluciona els problemes reals dels ciutadans. L’ACM denúncia que no s’hagin fet estudis previs a l’hora d’elaborar un pla que, a més d’allunyar-se del protocol de Kyoto, no té en compte la fase pedagògica a la ciutadania ni tampoc el fet Catalunya no té competències en energia. Amb tot, l’ACM aporta també propostes per millorar el pla.
-Els portaveus de Greenpeace i Ecologistes en Acció van indicar ahir que consideren "insuficients" les modificacions del pla d'energia i van criticar que "no s'hagi concretat encara ni el pla de tancament de les nuclears ni la línia de Bescanó".
-El Pla de l'Energia de Catalunya no convenç CiU ni els grups ecologistes
Puig parla d'"un futur de precarietat energètica" i Greenpeace el titlla de "pronuclear i insostenible"
El portaveu de CiU al Parlament, Felip Puig, va anunciar que demanaran la compareixença del conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, i del de Medi Ambient, Salvador Milà, perquè expliquin "per què el nou pla de l'energia col·loca Catalunya en situació de precarietat".
-Els ecologistes critiquen la falta de compromís per al tancament de les nuclears
Hi troben a faltar l'inventari del potencial energètic de Catalunya
M.S.. Barcelona
Les organitzacions ecologistes de Catalunya van fer ahir una primera valoració del pla de l'energia aprovat pel govern de la Generalitat amb grans dosis de prudència, ja que moltes encara no coneixien amb detall la nova proposta del govern tripartit. Tot i així, totes les entitats van coincidir en un punt: creuen que el document esquiva temes essencials que han estat cavall de batalla de les organitzacions els últims mesos, com ara el tancament de les centrals nuclears.
-L'Ajuntament de Sant Adrià demana a l'Estat que les centrals tèrmiques de cicle combinat paguin més impostos
Proposen crear un nou epígraf de l'IAE que gravi amb 0,6 euros cada quilowatt
GERARD ARIÑO. Sant Adrià de Besòs
El ple de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va aprovar dimecres per unanimitat sol·licitar al govern de l'Estat una modificació de la política fiscal en relació amb les centrals de cicle combinat. Entre altres coses, els regidors van acordar la creació d'un nou epígraf de l'impost d'activitats econòmiques (IAE) específic per a les centrals de cicle combinat que gravi 0,6 euros per cada quilowatt de potència dels generadors i augmenti així els 0,4 que paguen les tèrmiques convencionals.
MÉS INFORMCIÓ SOBRE LA PLATAFORMA STOPENDESA a: www.cubelles.ca