16.11.05

ARTICLE EXTRET DEL DIARI "AVUI"
Coordinació coordinada
Passa-ho!
Iu Forn

Finament el govern ha aconseguit encarrilar l'Estatut. Sí, potser no l'ha encarrilat en aquell fantàstic TGV que ens va prometre Álvarez- Cascos sinó en l'actual TGA (Tren amb Grip Aviària), però això avui no toca. Avui toca començar a governar i per això l'executiu aprova un nou organigrama que ha de millorar la coordinació. És que fins ara cada membre del tripartit organitzava les desavinences per la seva banda i això provocava més desavinences. És clar, si no hi ha una mínima coordinació pot ser que es repeteixin diverses desavinences a la vegada i això dóna molt mala imatge a un govern ja desavinent amb si mateix. O sigui que a partir d'ara l'estructura de l'executiu queda de la següent manera:
Comissió de coordinació: coordina els diferents àmbits del govern. En formen part les conselleries econòmiques i socials, que crearan els seus consells de coordinació.
Consell tècnic de coordinació: és el supraorganisme de coordinació que coordina la comissió de coordinació amb els consells de coordinació de cada conselleria.
Comissió coordinadora: coordina la comissió de coordinació amb el consell tècnic de coordinació i, a la vegada, coordina aquests dos àmbits de coordinació amb la pròpia comissió tècnica coordinada (coordinadament, és clar).
Consell executiu de coordinació: es reuneix cada quinze dies per coordinar la comissió de coordinació amb les conselleries que ni són econòmiques, ni són socials, ni són ben bé res. És el cas de la conselleria de Cultura.
Totes aquestes comissions les presidirà el conseller primer, que n'és el coordinador. En cas de simultaneïtat en l'horari de les reunions, el conseller primer podrà delegar en Aramís Fuster, que com que és bruixa té escombra i pot estar a totes les reunions sense ser-hi del tot. Vaja, com fa Maragall a les reunions de l'executiva del PSC... i sense escombra, que té més mèrit.
www.avui.com