1.12.05

Governació
Segueix endavant el Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local
L’Ajuntament de Cubelles i el subdirector de la Coordinadora de Policies Locals de Catalunya, Carles Sánchez, s’han reunit amb les entitats municipals per conèixer les propostes i opinions sobre la Policia Local
El passat dilluns, la regidoria de Governació, conjuntament amb la Coordinadora General de Policies Locals del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, s’ha reunit amb les entitats municipals per conèixer les seves opinions en matèria de seguretat ciutadana i sobre el paper de la Policia Local al municipi. La reunió s’emmarca dins del Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local. En aquest sentit, la coordinadora està fent una auditoria de la policia al municipi per poder assessorar a l’Ajuntament per portar a terme l’esmentat Pla de Qualitat i Millora de la policia municipal.
El regidor de Governació, Xavier Grau, ha destacat que "la reunió serveix per presentar el pla de qualitat als representants de les entitats i conèixer el seu punt de vista sobre la Policia Local". Al mateix temps la coordinadora s’ha entrevistat, dilluns al matí, amb els caps dels departaments de l’Ajuntament, amb la mateixa intenció. Igualment també estan portant a terme un estudi minuciós de l’actual cos de Policia Local.
El subdirector general de la Coordinadora de Policies Locals, Carles Sánchez, ha explicat que "en un termini màxim de quatre mesos i mig tindrem l’informe acabat, recollint tota la informació recollida en aquestes enquestes i donant a conèixer la radiografia exacte del servei de Policia Local a Cubelles. Podent aplicar, així, les millores oportunes".
El mateix Carles Sanchez ha valorat "molt positivament" que l’Ajuntament hagi decidit posar en marxa el Pla de Qualitat i Millora, però ha reconegut que "actualment, i amb els estudis elaborats fins el moment, la Policia Local de Cubelles li manca acabar d’organitzar l’estructura del cos. Segurament per la dificultat que suposa l’augment demogràfic que ha patit el municipi en pocs anys". Tot i que també ha volgut destacar "la gran qualitat de la nova caserna, inaugurada recentment".
Al mateix temps, es segueix treballant per tirar endavant la Junta Local de Seguretat, que es va aprovar el passat mes de maig en sessió plenària. Aquest òrgan de seguretat ha d’analitzar i valorar la situació de la seguretat al municipi, i millorar-la en tots els sentits. Amb la coordinació de les diferents forces de seguretat local i de l’estat, i més, quant arribi el desplegament dels Mossos d’Esquadra. Precisament el Pla de Millora i Qualitat de la Policia Local de Cubelles, és una de les feines més importants de la Junta Local de Seguretat.
Ràdio Cubelles Dimarts, 29-11-2005
Informació extreta de la web municipal www.cubelles.org