2.12.05

PLATAFORMA STOPENDESA CUBELLES
Recull de documentació, comunicats, notes de premsa etc...
MANIFEST CONTRA LA CONSTRUCCIÓ DE QUATRE CENTRALS TÈRMIQUES A CUBELLES
Per adherir-se a la plataforma escriu a: Stopendesa i afegirem el teu logo, pàgina web i email a la nostra secció d'adherits/des.
Les entitats i particulars membres de la PLATAFORMA STOPENDESA CUBELLES difonen aquest MANIFEST en el marc de la campanya d’informació i sensibilització de la població contra els projectes de la companyia ENDESA GENERACIÓN de construir, amb el vist-i-plau fins ara de la Generalitat de Catalunya i el Govern Central, QUATRE NOVES CENTRALS TÈRMIQUES al municipi de Cubelles (Garraf).
Des de la PLATAFORMA STOPENDESA CUBELLES manifestem el següent:
Tant el municipi de Cubelles, com les nostres comarques del Garraf, Alt i Baix Penedès, així com el conjunt de l’Àrea Metropolitana de Barcelona es troben en una situació límit pel que fa als nivells de qualitat de l’aire i, a més, aquesta central emetrà ingents quantitats de diòxid de carboni, el principal gas responsable del canvi climàtic que, entre altres coses, està començant a alterar greument l’equilibri ecològic de la conca mediterrània.
El municipi de Cubelles acull actualment una Central Tèrmica de 520 MW imposada a les darreries de la Dictadura franquista i que ha condicionat en els darrers 30 anys el desenvolupament social i econòmic de la població sense que, amb l’arribada de la Democràcia, les Administracions hagin fet res per restablir els drets vulnerats al conjunt de la ciutadania d’aquestes comarques.
L’actual Govern de la Generalitat i el Govern Central han d’actuar en defensa dels interessos i els drets de la població en general, al marge de les pressions dels lobby energètic, i traslladar al proper PLA ENERGÈTIC de CATALUNYA la desaparició de l’actual Central Tèrmica de Cubelles i anul·lar la possible construcció de QUATRE NOVES CENTRALS TÈRMIQUES en un espai situat a 20 metres escassos d’una zona d’habitatges amb cabuda per a unes 10.000 persones.
MANIFESTEM :
Primer.- Que, com demostren diversos estudis desenvolupats des de les pròpies Administracions, les comarques del Garraf. Alt i Baix Penedès, Barcelona i la seva Àrea Metropolitana disposen de prou recursos en energies renovables per garantir la cobertura de les seves necessitats sense haver de construir QUATRE NOVES CENTRALS TÈRMIQUES a l petit municipi de Cubelles.
Segon.- Que, en canvi, només es pot garantir que la salut de les persones que hi vivim es mantindrà estable i millorarà si s’evita la creació de nous focus d’emissions procedents de combustibles fòssils.
Tercer.- Que les empreses implicades també silencien que les reserves i el subministrament de gas natural són limitats i que les centrals tèrmiques de cicle combinat poden funcionar igualment amb gasoil, un combustible molt més contaminant que podria ser utilitzat si davant un increment de la demanda d’electricitat les centrals tèrmiques han de cobrir-la. En aquest cas s'agreujarien molt més els nivells de contaminació.
Quart.- Que donar recolzament preferent a una tecnologia de generació energètica contaminant és un error en una situació com l’actual marcada per la crisi ecològica i les reiterades recomanacions internacionals a favor del desenvolupament de les energies renovables, recomanacions que impliquen garantir d’un subministrament elèctric distribuït i diversificat.
Per tot això
Demanem als representants polítics del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya- Verds (ICV), partits i coalicions que tenen actualment el poder polític tant a la Generalitat de Catalunya com al Govern Central que declarin la necessitat de DESMANTELLAR l’actual Central Tèrmica ubicada a Cubelles i es descarti la possibilitat de construir NOVES CENTRALS TÈRMIQUES al municipi i que així es reculli en el PLA ENERGÈTIC que la Generalitat està actualment redactant i que ha d’impulsar-se en el sentit d’afavorir una NOVA CULTURA DE L’ENERGIA.
Demanem que les Institucions democràtiques retornin al municipi de Cubelles i a les comarques del Garraf, Alt i Baix Penedès els Drets que es van vulnerar amb la imposició de l’actual Central i que des de formacions democràtiques és just retornar.
Demanem a les persones afiliades al PSC, ERC i a la coalició ICV EUiA, a que facin servir la capacitat d’incidir en les seves formacions polítiques per a que les seves direccions prenguin consciència de la seva situació de representants de la societat, i siguin conscients de la necessitat que el poder polític treballi amb una visió on l’interès general superior els interessos empresarials concrets.Finalment, demanem al conjunt de la ciutadania que participi a les accions que la PLATAFORMA STOPENDESA CUBELLES prepara per difondre la seva campanya i els seus objectius.
Cubelles, gener del 2005
LA TEVA PRIMERA VEGADA?
Participa a la manifestació digital
http://www.manifestacionvirtual.com/info.asp?cod=5164
Mai protestar ha estat tan fàcil!!
Amb 5000 manifestants encapcelarem les protestes nacionals
¿Serem capaços?
http://www.manifestacionvirtual.com/info.asp?cod=5164PASSA-HO A AMICS, PARENTS I CONEGUTS!http://forumicb.blogspot.com/stopendesa@yahoo.es