9.2.06

Penedès.
ICV convida ERC a marxar a l'oposició si no accepta la urbanització del Prat de Vilanova. Els ecosocialistes creuen que el no d'ERC a la proposta no pot passar sense factura del pacte de govern. MORELL / L. MARÍN / M. DE LAMO. C. Vilanova i la Geltrú.El grup municipal d'ICV ha rebut el no d'ERC a la proposta d'urbanització del Prat de Vilanova com un atac directe a la línia de flotació del govern local. El portaveu d'ICV i tinent d'alcalde d'Acció Territorial, Jordi Valls, creu que els republicans no poden fer veure ara que se sorprenen de «la magnitud de la tragèdia» que suposa preservar la platja Llarga. Per a ell, l'actitud d'ERC, «que no ha presentat cap alternativa ni ha demanat opinió als tècnics», no pot passar sense factures. Per això, ell mateix convida els republicans a marxar a l'oposició.

El portaveu d'ICV de Vilanova, Jordi Valls, va convidar ahir ERC a marxar a l'oposició si no accepta la proposta del govern per preservar la platja Llarga. Els republicans consideren que el preu de 1.700 pisos al Prat de Vilanova és massa elevat, tot i que, com la resta de grups, no donaran l'opinió definitiva fins la setmana vinent a la comissió de planificació. Valls va dir això ahir després de comparèixer públicament juntament amb l'alcalde, Joan Ignasi Elena (PSC), i el portaveu d'ERC, Josep Tomàs Àlvaro, per assegurar -en paraules de l'alcalde- que «en les negociacions per preservar la platja Llarga els tres grups del govern han anat de la mà i la diferència d'opinions és la riquesa, i no la debilitat d'un govern plural».El govern de Vilanova té el suport de la Generalitat en aquesta proposta. Precisament, divendres el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà (ICV), visitarà Vilanova per escenificar la bona entesa, però si ERC manté la seva actitud el govern no podrà tirar endavant la proposta, ja que l'oposició, PP i CiU, tampoc no hi està d'acord. De fet, CiU treballa en la redacció d'una alternativa tot i que, segons el portaveu, Esteve Orriols, «això és el que hauria de fer el govern».


Penedès. Cubelles vol més informacióL'alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, admet que el nombre d'habitatges previst al Prat de Vilanova «és impactant» , i que «cal veure si Cubelles estarà preparada i tindrà espai per donar cabuda a tots els espais necessaris» que requeriran els serveis lligats als pisos. Marcillas, que va assabentar-se del projecte per la premsa, ha parlat «extraoficialment» amb l'alcalde de Vilanova sobre la proposta, si bé està pendent d'una reunió per conèixer la iniciativa. «Cal veure el projecte, parlar-ne, i veure quines repercussions tindrà i quins serveis s'han d'ampliar», diu. El govern de Vilanova ja ha negociat amb la Generalitat de Catalunya «compensacions» per a Cubelles.