22.3.06

Alcaldia L'Ajuntament de Cubelles demanarà informació sobre la urbanització de La Millera al de Vilanova. Es va aprovar una moció unànime per instar al consistori vilanoví a comptar amb el de Cubelles en el procés d'urbanització de la zona coneguda com La Millera, al Prat de Vilanova (Ibersol)
El ple de Cubelles, de forma unànime, va aprovar una moció per instar a l'Ajuntament de Vilanova a donar informació sobre el procés d'urbanització de la zona coneguda com La Millera, dins del Prat de Vilanova. La urbanització d'aquest espai, colindant amb el municipi cubellenc pel torrent de Santa Maria, està en fasde d'estudi i es parla de la possibilitat de construir-hi prop de 1.700 habitatges.
El procés d'urbanització de La Millera és un efecte directe de la impossibilitat d'urbanitzar la Platja Llarga del Prat de Vilanova. Els promotors que ja tenien uns drets adquirits en aquella zona podrien ser compensats en La Millera amb un volum d'edificació que significaria un augment de gairebé 5.000 habitants de la urbanització vilanovina. Els efectes d'aquest procés per a la població de Cubelles és el que el consistori cubellenc vol valorar amb el vilanoví, que fins ara no ha fet cap comunicació oficial informant del procés a La Millera.
La regidora d'Urbanisme, Maria Lluïsa Romero (PSC), va reconèixer que "no podem interposar-nos en el desenvolupament urbanístic de Vilanova, però sí protegir a Cubelles demanant que es facin les infrastructures suficients". En aquest sentit es va referir a la necessitat de planificar les infrastructures de clavegueram, educació, sanitat i altres perquè no quedin saturats els serveis de Cubelles.
El grup d'ERC va manifestar el seu suport total a la moció i va vincular el posicionament de Cubelles "a la propera revisió del Pla General". En els mateixos termes es va expressar Iniciativa per Cubelles (ICb), que a través de la seva portaveu Pilar González, va destacar que "per primera vegada, en un tema urbanístic, ens hem posat tots d'acord per dir que ens hem enterat per la premsa i que s'ha negociat per Cubelles".
Per a Joan Albet (CiU) es tracta d'un tema de "respecte institucional" i va criticar el fet que "l'alcalde de Vilanova no hagi ni tant sols trucat al de Cubelles, quan estan proposant fer 1.700 habitatges al costat de Cubelles". El fet que hi hagi un gran volum d'habitatge de protecció oficial fa preveure que bona part d'aquests possibles 1.700 habitatges podrien ser de primera residència, la qual cosa espanta al portaveu de la federació nacionalista al respecte de la planificació de serveis com l'educació i la sanitat.
Per la seva banda, el grup d'ICV, malgrat donar-hi suport, considera que "la moció no és clara" i van titllar de postura "prepotent" dir-li al consistori vilanoví com han de fer les coses perquè "hi ha una llei d'urbanisme que s'ha de complir".
En aquest sentit, Josep Marcillas considera que "no els hi diem quins serveis han de fer, és evident que ho saben. El que fem és dir que aquests serveis estiguin integrats a Vilanova i no repercuteixin a Cubelles". Així mateix, Marcillas va denunciar que "diuen a la premsa que han negociat compensacions per a Cubelles, però no ens han dit quines són aquestes". Tot i això, per a l'alcalde cubellenc la situació no és "tant pesimista com la veu el Sr. Albet", però reconeix que cal parlar amb l'ajuntament de vilanova i la Geltrú i veure "com queda afectada Cubelles". Finalment, Marcillas va destacar la importància de "l'acord unànim d'informació a l'ajuntament de Vilanova". Departament de Comunicació/Ràdio Cubelles Dimarts, 21-03-2006

1 comentari:

Anònim ha dit...

I on faran anar les clavagueres sinó a la depuradora de Cubelles-Cunit? On van ara les de l'Ibersol?
I els desguassos de les aigües pluvials? Pel torrent de Santa Maria, que mai han volgut canalitzar ni netejar.