29.6.06

EDUCACIÓ

BONES NOTÍCIES¡¡¡¡

Dos bones notícies que suposen un important avenç per les nostres escoles.

La primera és que l'institut de Secundaria de Cubelles tindrà el proper curs dues línees de primer de batxillerat, i no una línea com se'ns comunicava des del Departament d'Educació. La demanda insistent per part del Consell Escolar del centre, la inquietud manifestada per algunes mares i pares i altres gestions treballades des de la Regidoria d'Educació han donat els seus fruits. La creació de dues línees suposa atendre totes les demandes dels nois i noies de Cubelles i que ningú hagi de marxar a matricular-se a altres centres, fora del municipi. Suposarà també un increment de professorat i de material didàctic que permetrà anar consolidant el projecte pedagògic del nou centre. La noticia ha estat rebuda amb molta alegria per la comunitat educativa de Secundaria.

BIBLIOTEQUES ESCOLARS EN XARXA

La segona notícia és que el proper curs 20006-2007 les bilioteques escolars dels tres cetres educatius, CEIP Vora del Mar, CEIP Charlie Rivel i l'institut de Secundaria posaran en funcionament un programa d'innovació pedagògica anomenat Puntedu, que preten reformular el paper de les biblioteques escolars. El Puntedu és un projecte innovador que preten que les biblioteques dels centres escolars siguin "un espai de recursos i a prenentatge".

Cada una de les biblioteques rebrà una dotació d'ordinadors, llibres de lectura i una professora a mitja jornada dedicada exclusivament a dinamitzar la biblioteca, a promocionar la lectura i la recerca de la informació. La voluntat i la col.laboració económica i tècnica de les Associacions de mares i pares i de la Regidoria d'Educació permetrà que les biblioteques de les tres escoles estiguin obertes a la tarda, més enllà de l'horari escolar, amb la finalitat que alumnes, pares i mares puguin utilitzar-la.
La incorporació de les noves tecnologies per a la recerca de la informació, l'espai biblioteca com a centre de recursos on es trobarà informació en diferents suports(documental, audiovisual, multimedia), l'ampliació de l'horari i la possiblitat de que estigui oberta a tota la comunitat educativa, són un gran pas qualitatiu per seguir avançant en un dels objectius claus d'aquesta legislatura ...i UN DELS EIXOS BÀSICS DEL PROGRAMA D'Iniciativa per Cubelles
aconseguir un ensenyament públic de qualitat.

Pilar González
Regidora d'Educació i Joventut

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com és que en tan poc temps s'ha aconseguit tant? Només fa quatre dies que la situació escolar feia pena. Aquí es nota la diferencia entre treballar per la comunitat i el treballar des del "que hay de lo mio?" Com es que abans no s'aconseguien avenços? Si es treballa per a avantatges personals, no s'aconsegueixen resultats col·lectius!! Molts n'haurien d'aprendre d'ICb!!

Anònim ha dit...

Potser els altres grups en representació Govern fan feina molt soterrada.