28.6.06

La precampanya de Maragall
Passa-ho!
Iu Forn
Dilluns Mònica Terribas va entrevistar Pasqual Maragall a TV3. Canviar el plató pel Pati dels Tarongers va permetre dos imprevistos sen-sa-cio-nals. ¿Què me'n diu, de la gavina que va començar a cridar al mig d'una dissertació del president? Les males llengües diuen que era l'esperit d'Esquerra que vaga sense rumb pel Palau. El cas és que a l'animaló (em refereixo a la gavina) no se'l va tornar a sentir en tota la nit. La interpretació de les mateixes llengües és que l'esperit també va ser expulsat de Palau. I memorable també quan Maragall expressava meravelles de Montilla i les campanes del carilló de Palau van començar a tocar les onze. Les males llengües d'abans diuen que era Pepe Zaragoza dictant-li les frases per Morse.
Però el més interessant de l'entrevista era flairar l'estat d'ànim del president. Sí, perquè, a pesar que a molts els ha entrat una pressa terrible, Maragall serà president fins a les eleccions. Conscient d'això, va aprofitar el moment per iniciar la seva precampanya, que consistirà a defensar el tripartit i menysprear CiU. I no perquè a Maragall li interessi més o menys la reedició del tripartit, sinó perquè erosionant CiU li toca els nassos a ZB (Zapatero Brutus), la persona que l'ha empès a decidir que plegava.
L'exemple més clar va ser quan va parlar de la indigna i imperdonable campanya que va patir a finals dels anys 80. Maragall va donar a entendre que els convergents havien fet córrer que era un borratxo. Maragall va decidir no sortir a desmentir-ho i la insídia va quallar entre la gent. Parlar ara d'aquest tema després de 20 anys, i sense que ningú l'hi preguntés, era, a part d'una forma de buidar el pap, un recordatori per als seus i un avís a la ciutadania: "Vigileu amb aquests xicots de CiU, que no són tan innocents com semblen".
Sí, haurem de seguir de prop Montilla, Mas i Carod, però no hem de perdre de vista Maragall. Promet donar classes gratuïtes de pòquer polític.
www.avui.cat