26.10.06

DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de Governacíó, Participació Ciutadana i Comunicació

AVUI ÉS UN GRAN DIA!
En plena crisi de govern que encara cueja, no és una paradoxa ni una provocació exclamar que avui és un gran dia perque avui -26 d'octubre de 2006- entra en vigor oficialment el Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cubelles. Aquesta nova eina que ha de transformar amb el temps la relació entre l'Ajuntament i la ciutadania ha estat aprovada per la feina, l'esforç i el compromís de totes les forces polítiques i el conjunt d'entitats socials, culturals, esportives i veïnals del municipi. Ha estat un camí iniciat el 1999 i que vaig assumir amb un compromís personal i polític sobre el qual vaig rebre la primera galleda d'aigua freda arran de la moció de censura que va estruncar aquella legislatura. Avui, amb la implicació de tothom, hem dotat el municipi d'un Reglament innovador, modern, obert a la informació i a la transparència i que ha rebut l'elogi d'especialistes d'altres municipi i d'altres institucions. Us asseguro que és i serà un bon Reglament que es basa en les principals premises que guien, nivell del Govern de Catalunya, les polítiques de participació ciutadana i que pretenen:
a) La promoció de la participació social.
b) L'anàlisi, estudi, proposta i seguiment dels mecanismes i instruments necessaris per garantir la participació ciutadana en l'adopció de polítiques públiques.
c) L'anàlisi, estudi i proposta de l'ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació en els processos de participació ciutadana.
d) La difusió dels valors i dels principis democràtics en tots els àmbits socials i culturals.els processos de participació ciutadana.
13.-
DADES DEL PROJECTE DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE CUBELLES DESTACADES A L'OBSERVATORI LOCAL DE LA DEMOCRACIA PARTICIPATIVA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA


Ens Local
Cubelles
www.cubelles.com
Comarca
Garraf

Any
2004
Nom de l’Experiència
PLA ESTRATÈGIC DE PARTICIPACIÓ I D'IMPULS DELS DRETS CÍVICS
Actors
Representants polítics, tècnics/ques, i entitats.
Objectius
Reglamentar i dinamitzar la participació ciutadana al municipi, partint de la reflexió i coneixement de la situació actual. Millorar la qualitat de l'atenció a la ciutadania i de l'articulació de la relació entre la ciutadania i l'Ajuntament.
Descripció
Aquesta experiència de dinamització de la participació ciutadana al municipi, desenvolupa bàsicament tres eixos d'actuació. D'una banda, l'aprovació del Reglament de Participació Ciutadana (RPC) i del Reglament d'organització i funcionament del Consell de la Vila de Cubelles, que reglamenta i pretén implementar aquest dret al municipi. En el procés previ a la seva aprovació, l'esborrany del RPC i el Reglament Orgànic Municipal (ROM) van ser presentats a les entitats del municipi, amb les què es va comptar per modificar i adequar els esborranys dels documents presentats. D'altra banda, una segona línia d'actuació deriva en la creació de l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana, com una oficina integrada d'atenció a la ciutadania que aglutina la majoria dels procediments i que articula la relació entre la ciutadania i l'Ajuntament. Una tercera línia d'actuació es va centrar el coneixement i anàlisi dels diferents canals, espais i mecanismes de participació que el municipi tenia, així com les percepcions dels diferents agents sobre els mateixos, per tal de detectar els punts forts i febles que aquest dret tenia al territori. Per desenvolupar aquest procés, es va treballar amb la recollida sistemàtica d'informació, entrevistes a informants clau i espais de reflexió i treball polítics, tècnics i associatius. Aquest procés va donar lloc a la Diagnosi de la Participació Ciutadana al Municipi de Cubelles.
PODEU TROBAR MÉS INFORMACIÓ A:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

pel poble se sent que heu plegat del govern, que hi ha de cert en això?

Anònim ha dit...

No plegueu! Només faltaria deixar l'Ajuntament en mans inadequades o potser si plegueu i engegeu tot a la merda!