27.10.06

Penedès.

Iniciativa per Cubelles proposa a ERC i PSC recompondre el quadripartit.
Socialistes i republicans es neguen a repetir el pacte de govern del qual els va expulsar l'alcalde.

Cubelles.
Iniciativa per Cubelles va proposar a ERC i PSC reeditar el quadripartit que governava el municipi fins aquest mes, en una reunió amb els dos partits dimecres al vespre. Els regidors Pilar González i Xavier Grau van plantejar un pacte que tornés a incloure Entesa, ICB, PSC i ERC. Republicans i socialistes rebutgen l'oferta d'Iniciativa per Cubelles, i reconeixen la «sorpresa» de la proposta després que l'alcalde, Josep Marcillas (Entesa), els hagi destituït del govern. Marcillas va reconèixer ahir estar assabentat de l'oferta d'ICB, si bé assegura que, si socialistes i republicans l'acceptessin, l'Entesa hauria de decidir la seva readmissió.

El regidor d'ERC, Joan Rodríguez Serra, i la regidora del PSC Maria Lluïsa Romero asseguren «no tenir cap intenció» de tornar al govern local de Cubelles. El regidor d'ERC explica que Pilar González i Xavier Grau van dir que «havien posat les seves regidories a disposició de l'alcalde», i «que el pacte de govern s'ha trencat». «Ens van proposar que si acceptàvem fer un altre cop el pacte de govern, però de zero», diu el regidor republicà. «ERC va dir que no, perquè no vol seguir aquest joc», hi afegeix. Pel regidor d'ERC, «ICB l'únic que ha fet és fugir, i això demostra molt poca maduresa política». «ICB ha de fer públic el seu trencament, dir-ho als ciutadans», sosté Rodríguez Serra.

REBUIG DEL PSC
«Com hem d'entrar un altre cop al govern? Ens ha fet fora l'alcalde!», assegura Lluïsa Romero, que rebutja «entrar en aquest joc». «Cadascú que faci el que cregui que ha de fer, i després ja se li passarà factura en les municipals», assegura la regidora socialista, expulsada del govern junt amb el seu company de partit, el regidor Miguel Ángel López, el dia 10 d'octubre passat.
L'alcalde de Cubelles coneixia la proposta d'ICB de readmetre en el govern ERC i PSC. Els regidors d'Iniciativa per Cubelles van explicar a Marcillas «que intentarien parlar» amb els dos regidors socialistes i amb el regidor republicà «per saber si estarien disposats o no a entrar al govern», diu l'alcalde. «Nosaltres, però, decidirem què es fa», assegura Josep Marcillas en referència a la possibilitat de retorn al govern dels dos partits expulsats. L'alcalde també confirma que Xavier Grau i Pilar González van posar els seus càrrecs al govern a disposició de l'alcalde a la junta de govern local. Marcillas, però, no va acceptar la seva renúncia, de manera que els dos regidors «continuen al govern», segons l'alcalde. Josep Marcillas apunta que ICB va manifestar la voluntat de continuar governant en la darrera reunió de dilluns.

NO A LA MOCIÓ DE CENSURA
Tant CiU com ICV mantenen que continuaran a l'oposició, i que en cap cas donaran suport a una moció de censura contra el govern. Per la regidora d'ICV Mònica Miquel, la reedició del pacte de govern «tècnicament és impossible» perquè «no es pot fer en l'àmbit legal». El representant de CiU, Joan Albet, defensa que el quadripartit torni a governar «perquè té una responsabilitat que s'ha d'assumir fins al final». Aquest diari va intentar posar-se en contacte ahir amb la portaveu d'ICB, Pilar González, i amb el secretari general del grup, Joan Amorós, sense aconseguir-ho.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Albet estic content de veure la teva claretat a la hora de les teves paraules.Tens raó ,la responsabilitat es de tots i caldria fer una nova situació a partir de l´oferta de Iniciativa per Cubelles que es molt raonable encara que a socialistes i esquerra vulguin Seguir de martirs,potser ja els hi va bé!!!
Un votant de Ciu

Anònim ha dit...

Creo que Iniciativa que ha cumplido con su politica de gobierno no ha más que demostrar un seriedad hasta el final.Roto el gobierno,roto el pacto y sus carteras en la mesa.Otra cosa es el uso por parte de Entesa que iba a hacer? las carteras de Iniciativa a la Entesa poco le queda para lucirse ya que están bien resueltas.A mi modo de pensar Iniciativa ha ido a lo suyo y ha dejado a sus compañeros en el camino.
Pedro

Anònim ha dit...

Cal que Iniciativa faci comunicat i com votant que soc estic amb ells pero cal explicar contingut i el perqué de tot.
Remei

Anònim ha dit...

Vaig escoltar radio cubelles i a Joan Amorós com Iniciativa ,em va agradar explicació ,crec que es responsabilitat i no fer volar coloms.