17.10.06

La recaptació municipal de Cubelles la gestionarà la Diputació.

La moció del PSC i ERC tira endavant amb els vots contraris de dos dels tres regidors de l'Entesa.
Per VD 17/10/2006 1:48:29

El plenari d'octubre ha estat força tens per la situació que s'ha donat en els darrers dies pels cessaments dels regidors dels PSC i ERC que formaven coalició en el govern perquè, segons diuen, no estaven d'acord amb la proposta de recaptació municipal de l'alcalde Marcillas. Els dos partits demanaven que la gestió econòmica fos portada per la Diputació de Barcelona, cosa que Marcillas volia que continués portant-la l'empresa privada que se n'ha fet càrrec els darrers anys.
Cubelles tindrà un nou ens gestor de la recaptació municipal que tants maldecaps ha portat al govern de Josep Marcillas. La moció ha estat el tema que ha centrat el ple ordinari d'octubre celebrat aquest dilluns al consistori cubellenc i que ha rebut els vots a favor del PSC, ERC, ICV i l'actual soci de govern de l'Entesa, Iniciativa per Cubelles. Convergència i Unió i dos regidors de l'Entesa per Cubelles han votat negativament a la proposta, el tercer, Antonio Peregrina, ha preferit abstenir-se. Així, doncs, després de tres legislatures en que la manera de gestionar l'economia local ha estat polèmica en més d'un plenari, finalment, la població del Garraf tindrà una empresa pública al darrere que portarà la recaptació, abaratint els costos que fins ara tenia l'Ajuntament al respecte. Els partits que són favorables a la proposta han coincidit en manifestar que no hi ha hagut transparència per la falta d'informació respecte el contracte amb l'empresa que ha estat portant la recaptació ni en altres documents d'hisenda. L'alcalde ha sortit del pas de les acusacions explicant que en tot moment aquest tema era per debatre'l en comissió informativa amb tots els grups. Segons el republicà, Joan A. Rodríguez Serra, la Diputació de Barcelona “garantirà transparència, experiència, professionalitat i el cost serà més econòmic del que està cobrant ara l'ens privat que és de 425.000 euros”. A tot això, des d'Iniciativa per Catalunya, Mònica Miquel ha matisat durant tota la seva intervenció la situació que ha esdevingut a la moció d'aquest dilluns. Miquel ha explicat que “aquesta és la tercera vegada en tres legislatures que es discuteix sobre qui ha de portar la gestió econòmica del poble, quan està clar que ha de ser la Diputació ja que cobra un 2% de tota la recaptació i l'empresa actual se n'emporta el 5%”. Tant ICV com ERC han demanat la dimissió de Josep Marcillas.Pel que fa a Iniciativa per Cubelles, que actualment estan governant en minoria amb l'Entesa, la seva portaveu Maria Pilar González ha lamentat la falta de diàleg entre els socis de govern i considera que “s'ha trencat el pacte de govern, per això haurem de prendre una decisió properament amb l'assemblea”. Segons González, han recolzat la moció “per coherència amb el programa electoral i perquè l'assemblea així ho ha votat”. Per tant, ara queda la porta oberta a una situació que encara pot agreujar més la situació de l'Entesa per Cubelles.
www.vilanovadigital.com

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Me alegro que se aprobara ayer noche, la moción. Supongo que con la Diputación, no habra chanchullos.

Anònim ha dit...

Felicitar i recolzar l'actitut i decisions d'ICB en aqusta crisi. Per fi s'ha solucionat un dels problemes ancestrals de l'Ajuntament de Cubelles; la relació de l'oficina de recaptació amb els ciutadans. L'experiència de la Diputació en aquest servei és inqüestionable i suposa cedir a mans d'una administració pública la gestió dels diners de tots els ciutadans de Cubelles.
Per altra banda crec que s'ha de pactar, entre totes les forces polítiques municipals, un final civilitzat d'aquest mandat a l'Ajuntament

Anònim ha dit...

No feu cas de comentaris que diuen ,seguiu amb el vostre pensament com sempre heu fet.