15.11.06

Penedès.
Confirmen la presència d'aigües fecals al Foix

ALBERT MERCADER. Cubelles

El grup ecologista Fauna de Cubelles presentarà una denúncia al Departament de Medi Ambient de la Generalitat després de confirmar fa uns dies que a la desembocadura del Foix «hi ha aigües fecals que podrien provocar problemes greus de salubritat o hepatitis», segons ha explicat el president del col·lectiu Fauna de Cubelles, Carlos Ríos. El col·lectiu adjuntarà a la denúncia l'anàlisi que va encarregar a un laboratori de Vilanova i la Geltrú, en què es confirma l'existència d'aquest tipus de residus fecals. «L'empresa ens ha dit que la desembocadura del Foix és ara realment una claveguera. Si ens posem a comparar podríem dir fins i tot que l'aigua del pantà del Foix es pot beure», segons explicava dilluns a la nit l'entitat.
Els membres de l'entitat ecologista van decidir encarregar l'anàlisi de les aigües després de les declaracions de la tècnica de Medi Ambient municipal, que atribuïa la mort dels peixos de la desembocadura a la falta d'oxigenació del Foix. «Ens van arribar a dir que creàvem alarma social», apunten.
Ríos diu que després de les observacions que ha fet el col·lectiu de la zona creuen que «la causa podria ser el vessament d'una de les canonades que passa pel costat de l'antiga discoteca» i reclama «una actuació urgent» per frenar la degradació de la zona «precisament ara que s'inclou dins de la Xarxa Natura 2000». Ríos va criticar també que malgrat que el regidor d'ERC va portar a ple la queixa dels ecologistes, el govern «no va dir res sobre aquest problema».
El col·lectiu ecologista Fauna de Cubelles, creat el gener de l'any passat, ja va presentar una denúncia a l'ACA, la setmana passada, en què demanava solucions per al problema i apuntava la possibilitat que la causa fos l'abocament d'aigües fecals. En aquella denúncia, el col·lectiu es feia ressò de la inspecció que el 28 d'octubre van fer dos efectius del cos d'agents rurals de la Generalitat, en què es constatava «la presència d'uns tres-cents peixos morts, entre els quals hi havia llises, llobarros i llenguados, sense causa aparent, i la presència de tres canonades que desemboquen a la riera».
www.vilaweb.cat

4 comentaris:

Anònim ha dit...

De veritat no es pot ignorar el ke està passant i els fets desemboquen
amb l´aparició de peixos morts, es un xoc sobtant per la població.

Anònim ha dit...

Pero un lloc on la gent hi passeja
ja que es dels pocs recperats espais verds que queden ,i fa picnics o hi pesca`peixos, ara es descobreix que es un vertider de
deposits fecals que van a parar al mar...No es un delicte ecologic ?

Anònim ha dit...

i tant!!! veurem com acaba tot, o tots amb infeccions ocasionades per detritus de clavaguera

Anònim ha dit...

animo nois, estais fent una gran labor