8.12.06

Penedès.
El complex de Cubelles incorporarà el disseny més modern en piscines.
ICV i ERC reconeixen les millores en el projecte, que haurà d'estar redactat a final de març del 2007

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles
El projecte del complex esportiu i hoteler de Cubelles està incorporant una sèrie de millores tècniques que el convertiran en una infraestructura molt més moderna del que estava previst en un principi. Amb la meitat del termini de redacció del projecte esgotat, els arquitectes i tècnics que estan realitzant els plànols van presentar dimarts l'esborrany de proposta al govern i l'oposició. Una piscina que podrà variar la seva profunditat en funció de les necessitats és un exemple de la innovació del projecte. Des de l'oposició, ICV i ERC reconeixen les millores en la proposta inicial, encara que expressen alguns dubtes.
El complex esportiu i hoteler de Cubelles disposarà d'una piscina olímpica, unes pistes de tennis, un hotel de 170 habitacions, una zona verda, una zona comercial i un sector reservat per als aparcaments, entre altres serveis. L'empresa Belsar Sport és l'adjudicatària del projecte i l'encarregada de tirar endavant les obres i de finançar el projecte.
Una de les característiques més atractives de la piscina serà l'adaptabilitat de la fondària en funció dels usos. «És una nova tècnica, l'últim crit en construcció», explica l'alcalde, Josep Marcillas, que apunta que s'aconseguirà «que nens, gent gran i esportistes de competició» puguin utilitzar la piscina simultàniament. D'altra banda, la zona comercial servirà «per donar servei» als habitatges de la Mota de Sant Pere, un sector on manquen els comerços.
El termini concedit a Belsar Sport per tirar endavant el projecte esportiu i hoteler ja ha arribat a l'equador, cosa que va portar els tècnics a presentar les darreres incorporacions en el disseny del nou equipament al govern i a l'oposició. El projecte s'haurà de presentar el 31 de març; posteriorment, el ple de l'Ajuntament haurà d'aprovar definitivament la proposta, amb la intenció que les obres comencin «al més aviat possible, que és el que vol l'empresa», segons explica l'alcalde. Marcillas destaca que els serveis tècnics de l'Ajuntament i el grup d'arquitectes Pujol, encarregats de dissenyar el projecte –responsables de les instal·lacions del Club Natació de Barcelona– estan treballant conjuntament per impulsar el nou equipament esportiu i hoteler del municipi.

Penedès.
Un disseny «més treballat» i «accessible», segons els grups d'ERC i ICV de Cubelles.

El projecte presentat dimarts al govern i a l'oposició presenta força millores respecte de l'original, segons reconeixen ERC i ICV. El regidor republicà Joan Rodríguez Serra explica que el disseny «s'ha treballat molt més», i que té «molt en compte la qüestió esportiva». La regidora d'ICV Mònica Miquel apunta que el projecte ja compleix la llei d'accessibilitat, i disposarà d'energia solar, a més de destacar «la garantia» que suposa que sigui un equip d'arquitectes reconegut el que s'hagi encarregat del disseny. Tot i així, Miquel assegura que el fet que «el capital social de Belsar Sport sigui de 3.000 euros» encara li continua generant recels.
Els regidors d'ICV i ERC coincideixen en les crítiques pel fet que els arquitectes desconeguessin que el nou pont previst al Foix vagi a parar a l'entrada de l'hotel. «Se'ls hauria d'haver informat abans, ens va sobtar moltíssim que la gent que està fent el projecte no ho sabés», diu Miquel.

Penedès.
ICb, al marge.
Iniciativa per Cubelles no va assistir a la presentació del projecte del complex esportiu i hoteler. El grup ja ha expressat anteriorment la seva posició respecte a un projecte que no considera «prioritari». Per tirar endavant el nou equipament, Entesa per Cubelles haurà de tenir el suport de bona part de l'oposició, tenint en compte que ICb mai no ha votat a favor de la proposta. Si se segueix el calendari previst, el projecte podria passar pel ple a l'abril, un mes abans de les eleccions municipals. «S'està treballant en aquest projecte fa molt de temps, el poble ho reclama, així que espero que no es qualifiqui el complex d'electoralista», diu Marcillas.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja tenim de nou tema russos!!
Aviam si s´aclaren Iniciativa per Catalunya i Esquerra.

Anònim ha dit...

Marcillas el poble no ha dit ni piu!!

DIARI DE CUBELLES ha dit...

No entiendo nada,como se puede a la vez incitar a una cassolada un dia y al otro aplaudir a este proyecto que supone una agresión al espacio del Foix? Espero que se lo piensen lo que dicen.
J.Ramis

Anònim ha dit...

Entesa, si tens un hortet ofereix als russos el hotel pero no hipotequis x 50 anys un terreny del poble.

Anònim ha dit...

Iniciativa no diu res ,caldria una o dues raons ,aviam si ho expliquen .
Nuri

Anònim ha dit...

Els russos, a russia i els terrenys de Cubelles pels cubellencs!!!

DIARI DE CUBELLES ha dit...

S'han compromes algu a treure benefici o perque ara ICV i ERC també es baixen els pantalons amb els russos. Quina pena Serra i Miquel.
Viva Marbella.

Anònim ha dit...

Nuri ,Iniciativa per Cubelles ha donat les seves raons per no apostar per el tema dels russos a radio Cubelles.
Olga

Anònim ha dit...

Marcillas ,com pots dir que el poble ho reclama? el poble reclama serveis que en 2o anys Entesa no ha cuidat de prevenir.A poblets més petits ,exemple Cunit tenen més serveis que a Cubelles ,molt estalviar i no invertir al poble heu fet un ñap i aquest complexe no soluciona ,el prestigi .

Anònim ha dit...

A partir d'ara: Miquelof, Serrof i Romerof a sus ordenes.
Viva Marbella

Anònim ha dit...

Estoy con ICb, de no estar de acuerdo con la construcción del complejo de los "rusos", estamos hipotecando un gran terrano para 50 años, cuando en realidad en Cubelles, nos hace muchisima falta "SERVICIOS", que no tenemos, lo poco que existe nos lo quitan. "Adonde vamos a llegar"