6.4.07

Bicicletada per l’Orient Mitjà Follow the Women

300 dones pedalegen per la pau i els seus drets
Marta Aznar
(laMalla.net)

Unes 300 dones de 25 països, entre les quals 11 de catalanes, pedalejaran durant 15 dies en una bicicletada reivindicativa a favor de la pau a l'Orient Mitjà i els drets de les dones. És la bicicletada Follow the Women, una iniciativa que enguany arriba a la seva tercera edició i que travessarà Síria, Líban, Jordània i les ciutats de Betlem, Jerusalem i Jericó des d'aquest dijous i fins dilluns.

La bicicletada Follow the Women va néixer el 2004 per inciariva de cinc dones originàries del Regne Unit, Xipre, Suècia, Jordània i el País Basc que pretenien conscienciar sobre el conflicte que es viu a Orient Mitjà, un conflicte cruent, llarg, però on les dones tenen un important paper com agents de pau.

En la seva primera edició, aquestes dones van aconseguir convocar fins a 270 dones provinents de diversos països, entre ells Palestina, els Estats Units, l'Iraq, Espanya i Regne Unit, i van pedalejar més de 300 quilòmetres a través del Líban, Síria i Jordània.

En la segona edició, el 2005, les participants van aconseguir entrar a Palestina, un fet molt significatiu que va realçar el caràcter reivindicatiu del seu missatge a favor del diàleg per a la resolució de conflictes.

Per aquest any, la bicletada Follow the Women vol igualar la participació de les edicions anteriors. De moment s'hi han apuntat 300 dones de les quals 11 de catalanes. La marxa començarà a la ciutat síria d'Aleppo i anirà cap al Líban (Trípoli, Saïda, Beirut), Jordània (Amman, Madaba) i Palestina (Jerusalem, Betlem i Jericó).

Al final del recorregut, a Jericó, aquestes dones participaran en una conferència sobre la pau i la justícia amb dones israelianes i palestines. Allà també faran públic el seu rebuig a la violència i el seu suporta ls moviments de dones que treballen en la construcció de la pau.
www.lamalla.net