3.4.07

La política de l'aigua (i mai més ben dit)

Passa-ho!
Iu Forn

La política és una immensa olla al foc permanentment necessitada de tall fresc que doni gust a la cosa. Es tracta d'una cuina genuïnament de mercat perquè només treballa amb productes del dia. El dia que hi ha política antiterrorista, foten a l'olla tota la política antiterrorista que troben. El dia que tenen opa, opa a sac. El dia que troben conspiració de l'11-M, au, a fer xup-xup. L'únic secret és no repetir gaire sovint els ingredients perquè el personal es cansa de menjar sempre el mateix i si no li varien una miqueta el tall, acaba per no empassar-se'l. O sigui que, quan li han tret tota la substància al cas De Juana (per cert, algú es recorda d'aquest assassí?), toca Otegi. I quan Otegi ja no dóna gust al brou, toca la presència de Batasuna a les eleccions. I entremig sempre cau algun tall de cansalada, que no és l'essència del plat, però que sempre li dóna gustet.

Des de mitjans de la setmana passada, la cansalada dels informatius d'Antena 3 es diu "Ui, com baixa l'Ebre, senyora". Van començar amb les nevades a Euskadi i Navarra. Connexions diàries només per dir que la neu es fonia molt ràpid i que hi havia risc de riuades. Després connexions per informar que, efectivament, el desglaç podria provocar que l'Ebre es desbordés. A continuació connexions per ensenyar les "greus" inundacions en un parell d'horts del costat del riu. Migdia i vespre, dia rere l'altre, matxacant-nos amb la no riuada. Diumenge i ahir, per fi, van arribar on volien anar a parar. Sobre unes imatges d'embassaments deixant anar aigua per controlar l'avinguda d'aigua (que no riuada), una veu ens deixa caure allò que esperàvem escoltar des del primer dia: "Mirin, mirin aquesta aigua que es llença al mar i que significaria un 40% de l'humil transvasament que demanaven València i Múrcia"... com dient, oi?

Els ha costat uns dies, però al final el brou ha tingut el gust que pretenien aconseguir des del primer moment. Que els aprofiti.

www.avui.cat