21.10.07

Foto/arxiu Diari de Cubelles-desembocaduraFoix/2007


Fauna de Cubelles,envia aquest comunicat


Comunicat Fauna de Cubelles

Fauna de Cubelles vol dirigir-se amb aquest escrit, tant als seus socis, coma l'ajuntament de Cubelles, com als veïns i veïnes de Cubelles.



La nostra associació no havia fet cap comunicat darrerament per dues raons,
primera: per no entorpir el normal desenvolupament del procés electoral, deles eleccions municipals del mes de maig,


i segona: per deixar temps al nou govern municipal perquè pogués decidir quin hauria de ser el futur del'única zona humida que resta a la comarca del Garraf.




En primer lloc Fauna de Cubelles celebra moltíssim que el nou govern s'hagi replantejat la ubicació del pont que ha d'unir els barris marítims delmunicipi (encara que fos a darrera hora) també ens congratula el comentari que hem llegit al diari El Punt que transcrivim:

Romero també va tractar amb San Miguel el projecte de construcció del pont que ha de comunicar les dueslleres del riu Foix. El govern planteja ara la possibilitat de modificar laproposta, de manera que la nova infraestructura se situï a l'altura del'actual passera per a vianants...

La construcció d'aquest pont, al nostre entendre hauria de ser una prioritat per l'actual govern ja que és una infraestructura vital pels dos barris i s'hauria d'haver construït abans de donar cap llicencia per a poder construir la zona de La Mota-El Clot-Les Salines.

També la nostra associació vol recordar al nostre ajuntament que en data 15de gener de 2007, el consistori de Cubelles va aprovar una moció en la que,entre altres, hi havia els següents Acords:
1) Encarregar un estudi quedetermini la suficiència del clavegueram municipal, i que es pugui descartar possibles abocaments d'aigües residuals urbanes.
2) Fer un estudi `permodificar els usos aprovats l'any 1999 per aquesta zona (la desembocaduradel Foix) i respectant els que determini XarxaNatura 2000.

La nostra associació ha manifestat en diverses ocasions la seva voluntat de col·laborar en aquests estudis, i que ara reiterem, malgrat tot fins a dia d'avui,creiem que no s'ha endegat cap d'aquests estudis. L'estudi del Pla d'usos dela zona compresa a Xarxa Natura 2000, s'hauria de posar en marxa, o bé per l'ajuntament, o bé pel departament de Medi Ambient de la Generalitat deCatalunya, ja que darrerament s'ha observat un continuat alliberament d'aus per part de particulars, i la nostra associació veu que cal urgentment determinar com s'ha de gestionar.

Per aquestes raons l'associació Fauna de Cubelles, demana al nou govern municipal la ràpida posada en marxa d'aquests estudis, Estudis aprovats,repetim, per Ple el dia 15 de gener de 2007, i que cal fer el més aviat possible, per tal que aquesta zona pugui ser un referent per a la comarca, i pel país.

Fauna de Cubelles