25.10.07

M.Trives/Diari de Cubelles

Aquests dies uns fets han fet corre la tinta als diaris. Tots tres mostren un perfil de violència , vexació, racisme , i un d´ ells ha suposat la pèrdua d´ una vida innocent . Que un energumen i que avui tenim en portades de diaris, es passegi amb total impunitat i a més rodejat de la seva gent , no demostra res més que tenim un problema i greu .Aquestes agressions a persones i sovint mes freqüent en dones es habitual per part de personatges que tenim al costat i que ningú diria portadors de tal violència . Conductores de bus, taxis, passatgers, homes i dones, alguna que d´ altre vegada s´han trobat ,insultats i fins i tot agredits .La gravació en vídeo va mostrar un fet violent , i d´ altres no filmats ?

Trobareu informació d´ aquestes informacions de les que es fa referència a

DE FIL DE VINT
Contra el racisme


Isabel-Clara Simó

Hi ha un individu que es diu Sergi-Xavier, que li pega, de manera violenta, a una noia, menor, equatoriana, per raons racistes, als Ferrocarrils de Catalunya. Dada primera, el seu nom ens revela que és català-català. Segona dada, pel que veiem al vídeo, ningú no va ajudar la noia; tercera dada: és que estava begut, diu, considerant que ja no és responsable de res; i quarta dada, jo no sóc racista, diu. La meva conclusió és que el Sergi-Xavier és un perill per a la societat, que no sap controlar-se i que és racista. Ser racista és un delicte. De moment ha d'anar presentant-se al jutjat, però ignoro si hi ha algun sistema per impedir el seu accés, almenys durant un any, als transports públics de Barcelona. Que vagi a peu.


En un tren Girona-Portbou, el revisor s'adreça a un viatger de pell fosca, el pediatre Iván Ramos (de nacionalitat francesa i d'origen cubà), que va a la seva feina. És a l'únic a qui li demana el bitllet i la identificació. El passatger, que està aguantant un retard, es nega a totes dues coses, i el revisor diu que ara sabràs qui sóc jo; entre unes coses i altres, el tren arriba amb més d'una hora de retard. Ara bé, els altres passatgers, tan perjudicats com el senyor Ramos, se solidaritzen amb ell i amb la seva actitud valenta. Aquest empleat és un racista, i com que el racisme és un delicte, li ha de caure a sobre el pes de la llei.


Hi ha, doncs, diverses actituds davant del racisme, però veiem sempre un individu agressiu, milhomes i envanit per causes imaginàries. Cal rebaixar-los els fums, i això només ho pot fer la llei. Una tasca molt més important que a veure quina quota de poder té cada jutge.

http://www.avui.cat/

Un estudiante muere al defender a una mujer agredida por su novio
El joven recibió un golpe en la cabeza al intentar mediar en la pelea
EL PAÍS - Valencia - 25/10/2007

Daniel Oliver corrió hacia su muerte al mediodía del 17 de octubre. El joven, de 23 años, acababa de salir de la facultad de Derecho en Valencia y se disponía a tomar el autobús de vuelta a casa cuando vio lo que varios estudiantes y transeúntes llevaban un rato contemplando sin mover un dedo: David G. M., un tipo de las dimensiones de un armario, golpeaba y pateaba a su novia en el suelo a escasos 30 metros de allí. Oliver reaccionó instintivamente: se quitó la mochila del hombro y se acercó corriendo a socorrer a la víctima. Dijo algo, pero no llegó a oír si le contestaban. El agresor se giró y soltó el puño en un solo movimiento. Oliver cayó como un tronco, se abrió la cabeza contra la acera y murió el martes, en el Hospital Clínico de Valencia, después de siete días en coma a causa de un edema cerebral.
http://www.elpais.es/