26.10.07

Hisenda, Planificació i Serveis Externs

L'Ajuntament s'estalviarà 300.000€ anuals amb la gestió dels impostos a través de la Diputació de Barcelona
El ple municipal d'octubre aprova un augment del 4,18% de la taxa d'escombraries i un 2,4% de la resta de tributs

El pas de l'actual gestió privada dels tributs municipals a la futura gestió a través de la Diputació de Barcelona li suposarà a l’Ajuntament de Cubelles un estalvi de 300.000€ anuals.

Segons Xavier Grau, regidor d’Hisenda, el traspàs de la gestió a la Diputació es deu a que “no era adequat renovar el contracte amb l’empresa que ho gestionava per a 18 anys”. De fet,“passar la gestió a la Diputació de Barcelona pot suposar un estalvi anual de 300.000€”. I, a més, afirma que “el canvi de gestió s’ha resolt sense cap crisi”.

Ara s’està treballant per a què “la Diputació de Barcelona gestioni els tributs municipals a partir de gener”, el que suposa “un estalvi pel municipi i una major transparència per aconseguir que tothom pagui el que li toca pagar”, apunta Grau.

D’altra banda, al ple municipal del passat 15 d’octubre, es van aprovar les ordenances fiscals per l’any 2008. El consistori va aprovar un augment del 2,4% dels tributs municipals, excepte la taxa d’escombraries que augmenta un 4,18%. El regidor d'Hisenda justifica l’augment dels tributs al•legant que “no s’augmenten els impostos, sinó que s’actualitzen en relació a l’increment de l’IPC català d’agost a agost que és d’un 2,4%”.

Amb l’aprovació de les ordenances fiscals en el passat ple municipal es segueix amb el calendari previst per desbloquejar el procés de recaptació dels impostos a partir del proper 1 de gener. Amb aquest canvi en el model de recaptació, el regidor considera que "s’està fent un canvi de gran transcendència en els propers anys".

El regidor d’Hisenda, a més, destaca "el canvi d’inèrcia que s’ha establert al seu departament, ja que es fa partícep a la resta de regidories a través de l’avaluació dels serveis que s’ofereixen".

Seguint amb el calendari aprovat el passat 17 d'agost, es preveu que la Diputació de Barcelona comenci a recaptar els tributs municipals a partir del proper 1 de gener.

Ràdio Cubelles Divendres, 26-10-2007

www.cubelles.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

ohhhhhhhhhhhhh !!!!!!!


Espera que ploro !!!!!

Quant t´has fotut a la butxaca per declarar això ?

Et vigilo....