5.11.07


VISITA A ARLES DE TECH


El Club de Tenis Cubelles promou una competició a Arlés de Tech al Vallespir

El club de tenis s´ha desplaçat al poble agermanat d´Arles (França, Departament dels Pirineus Orientals) per fer una competició, dins les bones relacions amb aquest poble agermanat amb Cubelles.
A la mateixa es va invitar a l´alcaldessa Maria Lluïsa Romero, que amb molt de gust va acceptar estar present.
Més enllà de la mera competició, que es va saldar amb deu partits a favor de Cubelles per quatre d´Arles, cal ressaltar la gran acollida que els representants politics i esportius, van donar a la representació cubellenca.
L´agermanament amb Arles dura ja des de fa deu anys, si bé els dares dos anys a agafat un fort impuls. El motiu que va iniciar el procés, es que els dos pobles tenen els mateixos patrons (Sants Abdó i Senén) i tenien similars problemàtiques.
Avui les dos poblacions creixen a un ritme molt diferent, m´entres Arles té uns 2.900 habitants, Cubelles passa dels 13.000, m´entres a la primera la població s´estanca, a la segona es mante un creixement comparatiu dels mes alts de Catalunya
.Els amfitrions, van organitzar una visita turística per la població, on es van poder veure les instal•lacions del modern poliesportiu, muntades inicialment com un centre d´alt rendiment per les olimpíades, i ara propietat del municipi, que inclou centres d´allotjament, on es va pernoctar.
També varen mostrar L´abadia benedictina, amb el seu claustre, una de les més antigues fundades a Catalunya i arquitectònicament, molt similar al monestir de Ripoll, on estan les despulles de Gifré el Pilós. Aquesta abadia es visita obligada per qui estigui interessat a la historia de Catalunya i de l´art romànic.
Un altre de les potencialitats turístiques d´Arles, es el senderisme, per unes muntanyes plenes de vegetació, amb grans recursos hídrics. I com no, la gastronomia, amb embotits que bé podrien ser de Vic.
No obsta´n, la gran potencialitat d´Arles, ha estat el seu grau d´entrega, la lliçó d´hospitalitat i humanitat que han demostrar amb els seus germans de Cubelles.
No cal dir que el Club de Tenis i la mateixa Alcaldessa, van tornar la invitació perquè la propera trobada fos a Cubelles.
Mes informació a http://socialistes.cat/