18.5.06

L'Ajuntament de Vilanova posa en marxa mesures per a la protecció de Platja Llarga durant l'estiu. Es contemplen aspectes com la vigilància o la neteja de la zona
Per Solblau 17/05/2006 13:16:00
L'Ajuntament de Vilanova ha acordat la posada en marxa d'un seguit de mesures de protecció per a la Platja Llarga durant el període estival. D'aquesta manera l'Ajuntament, sensible a les demandes realitzades per la Plataforma Salvem Platja Llarga, fa una crida per a la protecció i salvaguarda d'aquest espai demanant que tothom vetlli per a la conservació dels valors ambientals d'aquesta zona.
Més informació
Les mesures que s'han adoptat contempla aspectes com la vigilància, fent inspeccions i vigilant la zona per evitar assentaments incontrolats i usos agressors amb el medi. Aquestes tasques aniran a càrrec de la policia local i els vigilants forestals municipals; la neteja, amb la recollida de residus abocats incontroladament i la neteja manual de l'espai natural dos cops per setmana; el reforç de la tanca que limita l'espai i la difusió als mitjans de comunicació de les mesures adoptades així com la col·locació de cartells informatius a la zona. Pel que fa als cartells informatius, s'explicitaran les prohibicions, que sumades a la prohibició d'acampada lliure vigent a tot el municipi, conformaran la línia d'actuació municipal per protegir Platja Llarga. PROHIBIONS ESPECÍFIQUES PER A PLATJA LLARGA:Accedir a la platja amb vehicles motoritzats. Abocar qualsevol mena de residus. Encendre o accedir amb qualsevol mena de foc. Recol·lectar o fer malbé al vegetació. Caçar, capturar, maltractar, destorbar en èpoques de cria, o alliberar espècies de fauna. Fer malbé el sistema de dunes i sorrals. Accedir a la platja amb espècies i elements de cavalleria, tir i similars. Accedir a la platja amb altres animals, en especial els domèstics, gossos i gats.
www.vilanovadigital.com