17.5.06

Montilla ja ha dissenyat el futur
Passa-ho!
Iu Forn
No em pregunti com, però he aconseguit accedir al cervell de Jose Montilla. Sí, ja sap, Jose Montilla, l'únic polític que no fa servir frases subordinades. I és així com he pogut consultar la seva carpeta mental on hi posa "futur de Maragall". Això és el que hi ha escrit i jo em limito a transcriure-ho:
"Primer, el referèndum. Sociovergència a tope perquè surti el millor sí possible. Ens en sortim com podem i Maragall passa a la història com el president que va aprovar el nou Estatut. En agraïment, el deixo ser el nostre candidat. En agraïment i, sobretot, perquè en els cinc mesos que faltaran per les eleccions no tindrem temps de construir-ne un altre. Bé, ni temps ni ganes. Francament, l'esforç de construir un candidat a corre-cuita perquè s'estavelli en el seu debut i contra Mas és d'una inutilitat que ni el RACC gestionant entrades.
"Segon, un cop guanyat el referèndum, perdem les eleccions, com fa tres anys. Perquè si en Mas ja ens va guanyar quan només era el noi dels cafès, doncs imagina't ara que ha aconseguit fer creure a la gent que és un líder carismàtic.
"Tercer, sociovergència postelectoral. A canvi de ser la nova crossa d'en ZP, a CiU li cauen uns ministeris, inclòs el que permet que en Mas tingui entretingudet en Duran. I Esquerra, a les galeres de l'oposició, una gran alegria per a tots els Huguets del partit que, per fi, podran recuperar el llenguatge canyero que tant enyoraven les iaies enrotllades. I jo, amb llàgrimes als ulls, agrairé a Maragall els seus serveis, li diré adéu amb la maneta i posaré un conseller primer de confiança que no necessàriament ha de ser el successor, perquè no deixaré jo de ser ministre per fer de segon d'en Mas, oi?
"I a viure tranquil·lament, amb una mà esperant el moment d'assaltar la cadira presidencial i amb l'altra convertint el PSC en el PTM, el Partit Tot Montillista."
www.avui.cat