11.7.06

Els aniversaris de les gitanes i de Ràdio Cubelles, obren la festa major petita.

El 10è aniversari de les gitanes, l'estrena de vestits dels diables i la nova colla de dragueres, novetats de la festa major petita
La festa Major petita ja és aquí i es celebrarà a Cubelles del 15 al 30 de juliol.

El 10è aniversari de les gitanes, l’estrena dels vestits de la colla de diables i la presentació de la nova colla de dragueres de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles, són algunes de les novetats principals d’enguany.
Els encarregats d'obrir la festa major Petita serà el grup M-CLAN que el proper dissabte, 15 de juliol actuen, a les 11 de la nit al poliesportiu municipal, amb motiu del 25è ANIVERSARI DE RÀDIO CUBELLES. Tot seguit hi haurà una festa amenitzada amb l’entitat musical FREEROCK.
D'altra banda, el proper dissabte, 22 de juliol es celebrarà una Trobada de Gitanes dins l’acte de celebració d’aquest aniversari en la què el conjunt de gitanos i gitanes que han passat per la colla durant aquests 10 anys faran la seva ballada amb els característics versos parlats. Les colles participants faran recorregut des de la plaça de la Vila, passant pel carrer Major, Víctor Balaguer i arribaran al carrer Joan Roig i Piera on hi haurà una ballada conjunta de totes les colles. L’acte es tancarà amb un sopar aniversari popular a la plaça del Centre Social que serà amenitzat per un dj. La venda de tiquets per aquest sopar es poden adquirir a la Ferreteria Fonoll, Tintoreria Mareva i Centre Social. Cal destacar que enguany la figureta de plom de la col•lecció de la Festa Major seran les gitanes.
Pel que fa a la presentació dels vestits nous de la colla de diables i la nova colla de la Draga, l’acte tindrà lloc el proper dissabte, 29 de juliol, a les 8 del vespre a la plaça de la Vila amb la concentració del CORREFOC, en el què hi haurà la participació dels diablets, diables joves, diables grans, la Draga, els timbalers, els draguers amb el Viagrot i les timbaleres. Després de començar el recorregut del correfoc a 2/4 de 9 des de la plaça de la Vila passaran pels carrers més cèntrics del municipi i acabaran a la plaça del Mercat on es farà una encesa conjunta. Segons ha explicat el cap de colla, Pere Sallent “s’estrenen nous vestits després de més de 15 anys dels primers que van ser pintats en part per l’artista local Josselyn Marmottan”, qui ha afegit que "la novetat d’aquesta estrena és el canvi de color i de disseny dels 30 vestits dels diables que seran més moderns, i que han estat fets per un artesà de Vallirana". Per a portar a terme aquesta estrena, entre les sorpreses, hi haurà un ball de lluïment i la participació de les colles de diables de Ribes i de Sitges. El correfoc tindrà altres novetats també en quan a la presentació de la nova colla de dragueres. Ràdio Cubelles Dimarts, 11-07-2006
www.cubelles.com