22.9.06

Penedès.
El PSC diu que les millores en educació al Garraf han estat «espectaculars»

Els representants comarcals socialistes elogien la tasca del tripartit a cinc setmanes de les eleccionsMÍRIAM DE LAMO. Vilanova i la Geltrú

L'educació, la salut i la cultura han estat tres de les prioritats al Garraf del govern de la Generalitat en els seus 1.000 dies de funcionament, segons els representants del PSC de la comarca. Els socialistes van elogiar ahir, en una roda de premsa a Vilanova, la tasca feta per un govern «proper» que ha «millorat notablement» les inversions al Garraf. Els alcaldes del PSC de la comarca van agrair la «sensibilitat» del govern en una comarca que amb CiU havia estat «abandonada». A menys de dos mesos de les eleccions al Parlament, els socialistes van qualificar d'«espectacular» el canvi en aspectes com ara els equipaments escolars.
La roda de premsa sobre el balanç dels 1.000 dies del govern de Catalunya al Garraf va comptar amb els alcaldes de Vilanova, Sitges, Sant Pere de Ribes i Canyelles; la regidora del PSC de Cubelles, Maria Lluïsa Romero; el primer secretari de la federació del PSC de l'Alt Penedès- Garraf i regidor de Sitges, Rafael Roig, i la senadora Assumpta Baig. L'acte va tenir lloc al Molí de Mar de Vilanova ahir al matí, i va convertir-se en un catàleg d'elogis cap al govern.
«Amb el govern de la Generalitat ens hem sentit acompanyats», va assegurar l'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, que va qualificar d'«espectacular» «l'increment de places» de llar d'infants, primària i secundària. En el mateix sentit va expressar-se l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, que va destacar la «sensibilitat per part del govern» al'hora d'atendre les necessitats del Garraf. «CiU ens havia deixat bastant abandonats», va dir l'alcalde, que va assegurar que «Sitges es pot sentir «molt satisfeta» de l'actuació de la Generalitat. Baijet va destacar la inversió en educació, amb la nova escola Maria Ossó, i el projecte de llar d'infants i d'IES, i «l'aposta pel festival de cinema» de Sitges, del qual el govern «va eixugar el dèficit deixat per CiU». Per l'alcalde de Canyelles, Xavier Robert, ha estat important «la proximitat dels càrrecs a l'hora de posar-se al telèfon en qualsevol situació». Robert també va destacar les «millores» en educació. «Ens han cobert 57 places de la llar d'infants, i el nou projecte, de 110 places, ja està presentat a la Generalitat», va dir. L'alcalde de Sant Pere de Ribes i president del Consell Comarcal, Josep Antoni Blanco, va apuntar el «canvi d'actitud en les relacions» entre la Generalitat i els ajuntaments citant també l'educació com un dels temes en què «s'ha marcat la diferència». Finalment, la regidora del PSC de Cubelles, Lluïsa Romero, va destacar que «Cubelles s'ha sentit escoltada» per part del govern amb obres com ara la de l'IES.
www.vilaweb.cat