11.3.07

Hi ha en joc la salut dels nostres fills

MATILDE TORRALBA, PRESIDENTA DE L'ASSOCIACIÓ DE CELÍACS DE CATALUNYA. BARCELONA.

La conselleria d'Educació està a punt d'aplicar el decret sobre el procediment d'admissió de l'alumnat als centres d'ensenyament sufragats amb fons públics. Des de l'Associació de Celíacs de Catalunya, que representem 6.000 famílies, hem demanat que no ens retirin els 10 punts que garanteixen que el nen celíac tingui accés a una plaça d'ensenyament en un centre pròxim al seu domicili.
La nostra demanda respon a la necessitat de protegir la salut dels nostres fills mentre la Generalitat de Catalunya no pugui garantir que als menjadors de tots els centres d'ensenyament sufragats amb fons públics puguin fer una dieta adequada als celíacs. L'únic tractament per a la malaltia celíaca és una dieta sense gluten per a tota la vida.
No estem d'acord amb la proposta d'equiparar un nen celíac amb un nen amb necessitats educatives específiques, com tampoc estem d'acord que els 10 punts només serveixin en cas de desempat, ja que si les places estan plenes aquests punts no serveixen de res, perquè no sumen des del principi.
Si us plau, com a govern de tots us demanem que garantiu els drets del nen celíac, que treballem conjuntament per aconseguir que a tots els centres sufragats amb fons públics puguin garantir dietes adequades als nens amb malalties cròniques greus que afectin l'aparell digestiu, endocrí o metabòlic; d'aquesta manera farem passes endavant per una societat més justa, que és el que proclameu tots els partits que formeu part del govern.
La voluntat es demostra amb fets, i desitgem que la nostra demanda es reculli en el nou decret.

www.vilaweb.cat