22.6.07

22/6/2007 18:20 h
EL TREN SINISTRAT ANAVA BUIT

Les línies C-2 i C-10 de Rodalies, tallades fins dilluns al descarrilar un comboi d'Euromed
• Les primeres hipòtesis apunten a l'excés de velocitat en un tram de 30 km/hora

EFE
BARCELONA
Les línies C-2 i C-10 de Rodalies quedaran tallades al trànsit ferroviari durant tot el cap de setmana i fins dilluns al matí, a causa del descarrilament aquest matí d'un comboi d'Euromed sense passatge a l'estació del Prat de Llobregat (Baix Llobregat). Així ho ha confirmat a Barcelona el president de Renfe, José Salgueiro, que ha expressat que el servei està garantit.
En una roda de premsa convocada d'urgència a Barcelona, Salgueiro ha avançat que, a falta de la confirmació definitiva, les primeres investigacions apunten que el descarrilament del tren s'ha produït per un excés de velocitat, ja que el maquinista superava els 30 quilòmetres per hora permesos a la zona, a pocs metres de l'estació del Prat de Llobregat.

Salgueiro, que ha demanat "disculpes" als usuaris de Renfe a Catalunya, ha afirmat que el "fet accidental" ocorregut aquest matí afectarà durant tot el dia d'avui 80.000 usuaris, ja que un total de 250 trens patiran endarreriments i canvis de recorregut, en un cap de setmana especialment complicat al coincidir la primera operació sortida d'estiu i la revetlla de Sant Joan.

mes informació a http://www.elperiodico.cat/