10.6.11

Foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles /Hotel d´entitats


Dissabte té lloc la sessió constitutiva de la legislatura 2011 – 2015


El proper dissabte, 11 de juny, se celebra la sessió constitutiva de la legislatura 2011 – 2015. Els regidors i les regidores electes després dels comicis municipals del passat 22 de maig prendran possessió del seu càrrec, en una sessió que es podrà seguir en directe a la sala d’exposicions del Centre Social i a través de l’emissora municipal, Ràdio Cubelles.

El Ple d’investidura, com es coneix popularment aquesta sessió, començarà amb la constitució de la mesa d’edat, formada per l’electe de més edat i el de menys. En aquest cas, la presidència d’aquesta mesa d’edat serà per José Manuel Écija (PSC), com a regidor de més edat de la Corporació, i Noemí Cuadra (CiU), que repeteix com la més jove del plenari. A partir d’aquí, la resta de persones electes aniran acreditant-se davant la mesa i juraran o prometran el càrrec.

Un cop finalitzada aquesta fase de la sessió, les candidates de les sis formacions representades a l’Ajuntament de Cubelles (ICV–EUiA, UC-RCat, PSC–PM, PP, CiU i EC–FIC) hauran de manifestar si presenten o no candidatura a l’alcaldia de Cubelles. Es dóna el fet que totes les formacions estan encapçalades per dones, per tant l’Ajuntament estarà dirigit per una Alcaldessa. Un cop fet l’escrutini d’aquesta votació, que en principi es farà a mà alçada, la mesa d’edat proclamarà a la nova Alcaldessa del municipi, que rebrà el bastó d’alcaldia, l’inventari general i l’acta d’arqueig.

La sessió es tancarà amb el discurs d’investidura de la nova Alcaldessa del municipi.