6.6.11

La tisorada torna a expulsar les infermeres a l'estranger
Desenes de professionals amb contractes eventuals han perdut la feina
L'atur afecta el 21% de les més joves, quan fa un any l'ocupació era plena.Algunes prefereixen marxar i fer de cambreres.


La crisi i, especialment, les retallades que s'han començat a aplicar aquest any als centres sanitaris amenacen de reactivar la sortida de desenes d'infermeres catalanes joves cap a l'estranger. L'èxode de professionals cap al Regne Unit, França o Itàlia que es va viure entre els anys 2001 i 2006 pot tornar a repetir-se, tenint en compte que, des de principis d'any, les peticions d'assessorament per marxar a l'estranger que ha rebut el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) han augmentat un 45% en relació amb el mateix període de l'any passat. “Hem passat de la plena ocupació de fa un any, quan fins i tot hi havia manca de professionals, a un 21% d'atur entre les infermeres més joves”, afirma el gerent del COIB, Josep París.

Tot i que la retallada en salut només acaba de començar, desenes d'infermeres que tenien contractes eventuals ja han estat, literalment, expulsades del sistema. Són les professionals més joves, “les que haurien de ser el relleu generacional de la professió”, afirma París. El pitjor, però, és que “quan, d'aquí a uns anys, les necessitem, ja no les tindrem i llavors haurem de buscar infermeres a Sud-amèrica o a l'Europa de l'Est, com va passar fa uns anys”, es lamenta.

mes a ...


La tisorada torna a expulsar les infermeres a l'estranger

Font : http://www.avui.cat