21.6.06

Governació
El Pla de Qualitat de la Policia Local podria començar a aplicar-se abans de l'agost amb la incorporació de quatre nous agents.

L'adhesió al Manifest de suport als municipis afectats per robatoris silenciosos, va servir per anunciar les millores al cos de la Policia Local.
Xavier Grau, regidor de Governació, va anunciar dilluns, en el decurs del Ple de juny, que el "Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local de Cubelles començarà aplicar-se abans del mes d'agost". El document, que actualment està en fase d'estudi per part del Govern municipal, s'ha presentat als agents de la Policia Local en diverses sessions de treball amb la participació dels tècnics responsables del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya a través de la Subdirecció General de Policies Locals de Catalunya.
El regidor va destacar "la pressa de consciència de la importància de la Policia Local com a servei públic fonamental en diverses legislatures". En aquest sentit va destacar la construcció de les noves dependències de la Policia Local -"segons el Departament d'Interior, modèliques al conjunt de Catalunya", l'increment de vehicles, equipaments informàtics, telefonia..., i entre totes les accions va destacar "l'aposta principal d'aquesta legislatura", la redacció, presentació i confecció del Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local. Aquest document "fa una fotografia de com tenim el servei i com l'hauríem de tenir", que s'ha de començar a desplegar "abans del mes d'agost per canviar el model de policia reactiva a una policia comunitària amb presència efectiva a totes les zones i espais del municipi".
Per a Grau "és el document fonamental que ens permetrà plantejar la reorganització interna de la Policia Local augmentant el nombre d'agents i reorganitzant el comandament". El document ha de significar el pas del model actual, en què es fa un servei reactiu atenent a la crida d'alerta dels ciutadans, a un de policia comunitària que garanteixi la presència permanent dels agents al conjunt del territori. "És el sistema que ens permetrà assignar agents de manera permanent al conjunt del municipi", explica el regidor, que reconeix que "no és una tasca fàcil, perquè significa canviar els recursos, els sistemes i l'ordre de prioritat a més de la direcció tècnica".
Així mateix, destaca la creació de la Junta Local de Seguretat "òrgan fonamental de coordinació entre els cossos de seguretat" i va demanar als representants polítics "ser conscient de les dades estadístiques dels nivells de delinqüència existents". Per a Grau és important que "dotem a la Policia Local del màxim de recursos possibles, deixar-los treballar i confiar en ells com a professionals", a més d'emprendre accions d'informació a la ciutadania "evitant fomentar l'efecte mediàtic que provoca la seguretat quan es descontrola".
En quant a l'increment dels recursos humans, hi ha en marxa la convocatòria d'una plaça de caporal i s'està estudiant convocar quatre noves places d'agents més de manera urgent. Grau va defensar que aquest increment "sigui el més ràpid possible".
Departament de Comunicació Dimarts, 20-06-2006
www.cubelles.com

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Cal felicitar el Grau. Sense fer soroll aposta per canvis importants com el ROM i ara la Policia Local (que bona falta li fa posar-se al dia).
Un veí

Anònim ha dit...

Al Ajuntament de Cubelles fan falta molts Graus.

Anònim ha dit...

Bé, les entitats veínals no pensen el mateix. Ho sento!

Anònim ha dit...

Potser qui ha suscrit aquest ultim comentari no va assistir-hi a les reunions de Grau amb les entitats.

Anònim ha dit...

Però si ja tothom el coneixem, amb les entitats sempre ha fet el meteix, prometer hasta meter y después de haber metido nada de lo prometido