20.6.06

La regidora de Governació es reuneix amb les associacions veïnals .

La Policia Local signa un conveni per a la utilització del Servei d'Informació Policial, que agilitzarà la coordinació amb altres cossos
La regidoria de Governació es reuneix amb els representants veïnals després de l’alarma social produïda pels casos de robatoris que s’han patit en varies urbanitzacions de Catalunya, entre elles Sitges. Tot i que a Cubelles no s’han produït episodis d'aquests tipus, sí s’ha detectat casos de robatoris corrents en domicilis de la Mota de Sant Pere que han coincidit amb la corrent mediàtica de les darreres setmanes.
A la reunió hi va assistir el cap de la policia local, Joan Liñan, representants de la Guàrdia Civil i el regidor Xavier Grau. La trobada va servir per recollir les inquietuds dels veïns i veïnes i aconsellar-los al respecte. Xavier Grau, regidor de Governació, explica que "els representants de la Guàrdia Civil van explicar el perfil i tipologia dels robatoris a la nostra població, que no té res a veure amb això que està passant a Catalunya".
Al mateix temps es va anunciar el reforç de més dotacions de la Guàrdia Civil que ha decretat el Ministeri de l’Interior i que també es farà palesa al municipi. Una de les inquietuds dels veïns es ampliar la presència policial. "A la nostra demarcació hi ha una previsió d'ampliació de 25 guàrdies civils més", explica Grau, qui afegeix que aquests "cal sumar els recursos existents de Mossos d'Esquadra i Policia Local".
Paral·lelament, la regidoria de Governació continua endavant amb el Pla de Qualitat i Millorà de la Policia Local. A aquestes alçades del pla ja s’estan coneixent les primers conclusions, que han de permetre fer una auditoria de la seguretat ciutadana al municipi i realitzar les millores que es creguin oportunes. Així mateix l’Ajuntament de Cubelles ha signat un conveni amb la Direcció de Seguretat Ciutadana sobre les connexions al Sistema d’Informació Policial (SIP). Aquest és un sistema que unifica les bases de dades de tots els cossos policials, ja sigui municipals, autonòmics, estatals o internacionals, que han de millorar substancialment la identificació de persones i vehicles. Per al regidor, aquests recurs permetrà que davant "qualsevol identificació al municipi, els agents podran accedir a la informació sobre el vehicle o ciutadà". A més, les actuacions fetes a Cubelles també es registraran, de tal manera que "la resta de cossos tinguin accés a les actuacions que es porten a terme a Cubelles".
El telèfon de la Policia Local es el 93 895 01 32, i en qualsevol moment se'ls ha de posar en alerta si s’observa un cotxe una persona sospitosa.
Ràdio Cubelles / Departament de Comunicació Dijous, 25-05-2006
www.cubelles.com