30.4.06

ICV-EA retreu a Esquerra
que faci el joc a la "dreta"
Guillot atribueix a la "divisió interna" que ERC plantegi el vot nul, el no i el blanc

Redacció
Les crítiques dels socis del govern tripartit a la decisió d'ERC de votar nul al referèndum sobre l'Estatut continuen. Ahir el vicepresident d'ICV Jordi Guillot va tornar a acusar els republicans de "fer el joc a la dreta" amb aquesta actitud i va interpretar com a fruit de la "divisió interna" la decisió de prioritzar el vot nul polític sense tancar la porta a altres opcions com el no i el vot en blanc. "Quan ERC demana el vot nul, el vot en blanc i el vot en contra de l'Estatut fa un flac favor a Catalunya i fa el joc a la dreta, a tots aquells que no volen que s'aprovi el nou Estatut", va opinar.
Per Guillot, el rebuig d'Esquerra Republicana al projecte estatutari no només és un "greu error" que pot tenir conseqüències per al futur del govern tripartit català, sinó que també posa en evidència una certa irresponsabilitat. "Creiem que ERC en part es pot permetre aquest desconcert perquè altres estem fent la feina responsable d'apostar perquè l'Estatut arribi a bon port", va lamentar.
Tanmateix, tot i la contundència de les crítiques als republicans, Guillot va insistir en l'aposta de la seva formació per la continuïtat del govern de Pasqual Maragall. "Seguirem tenint una mala salut de ferro", va ironitzar. I és que tot i que tant socialistes com ecosocialistes són conscients que el rebuig d'ERC a la proposta estrella del Pacte del Tinell pot afectar encara més la credibilitat del tripartit, de cara enfora intenten desvincular el rebuig dels republicans a l'Estatut de la continuïtat del govern català perquè tots busquen aconseguir rèdits electorals utilitzant com a argument la feina feta. "Encara que el govern és hipersensible, hi ha una gestió i uns objectius que s'estan acomplint", va recordar Guillot.
Per la seva banda, el coordinador general d'EUA, Jordi Miralles, va recalcar que la d'ahir serà l'última vegada que la coalició ICV-EA parli d'Esquerra i del seu paper respecte a l'Estatut perquè ara el que toca és explicar a la ciutadania la reforma estatutària perquè la voti el pròxim 18 de juny. "A partir d'ara ja no tornarem a parlar d'ERC i ens dedicarem a explicar l'Estatut", va deixar clar. I és que per a ICV-EA, malgrat la retallada patida a Madrid, la reforma suposa una millora de l'autogovern, reconeix uns drets i un finançament.
www.avui.cat