5.5.06

Per primer cop al món, es poden seguir en directe per internet dos nius d'àliga perdiguera. Les dues webcam prenen imatges de dos nius d'àliga perdiguera al Parc del Garraf
Per VD 01/05/2006 19:24:01
La Diputació de Barcelona ha presentat avui les dues webcam que prenen imatges de dos nius d'àliga perdiguera al Parc del Garraf. Les imatges en temps real permeten seguir, per primer cop des d'Internet, la vida de les aus i les seves cries així com els seus hàbits de comportament.
L'àliga perdiguera del Garraf
Des de la web del Parc del Garraf, integrat a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, l'usuari d'internet pot observar un dels nius tant de dia com de nit. Des del Parc del Garraf, durant el dia, es canvia la imatge d'un niu a l'altre. Fins al juny, les dues parelles d'àligues tenen cura de les seves cries. Totes les imatges es poden seguir també en directe i amb més qualitat des de l'oficina del parc a la Pleta.L'acció està emmarcada dins el Programa del Pla seguiment i conservació de l'àliga perdiguera al Parc del Garraf, en el qual intervenen la Diputació, la Universitat de Barcelona, els agents rurals de la Generalitat de Catalunya, AENA i el Ministeri de Medi Ambient. La webcam que permet visualitzar les imatges 'on line' és una novetat sense precedents. El Parc ja havia estat pioner en distribuir filmacions per Internet dels comportaments de les àguiles, ja que des de 2003 es poden consultar al web de l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, però a partir d'ara les imatges s'ofereixen en directe. A l'acte de presentació hi ha estat presents Josep Mayoral, diputat d'Espais Naturals de la Diputació; Francisco Ortiz, Director Regional d'AENA; i Santi Llacuna, director del Parc del Garraf. Els objectius de la iniciativa són la conservació d'aquesta espècie a través del seu millor coneixement, obtenir dades sobre els seus hàbits, i controlar l'espècia en aquest territori.

www.vilanovadigital.com