4.5.06

La Policia Local repeteix la seva campanya de controls de l’alcoholèmia. Els controls es van fer en diferents punts del municipi entre el 7 i el 16 d’abril.
La regidoria de Governació, a través de la Policia Local, ha reeditat la campanya de controls preventius d’alcoholèmia entre els dies 7 i 16 d’abril. Els punts controlats són diversos de la zona marítima, del nucli antic, de la Mota de Sant Pere – Clot del Bassó i el sector residencial Les Salines.
Dels 99 vehicles controlats en els set controls efectuats, només un 5% van ser denunciat per haver donat positiu. Aquestes dades han estat valorades de forma “moderadament positiva” pel regidor de Governació, Xavier Grau. Per al responsable polític de la Policia Local la situació ideal “hagués estat l’absència de denunciats, perquè voldria dir que els conductors són sensibles a la problemàtica de barrejar alcohol i cotxe”. Malgrat tot, el fet que només cinc vehicles hagin estat denunciats i cap d’aquests hagin representat l’obertura de diligències referma la idea del cos policial de la idoneïtat d’aquests controls puntuals i selectius.
El dispositiu contra el consum d’alcohol entre els conductors s’ha instal·lat, també, en horaris diversos des de les 5 de la tarda i fins a les 5 de la matinada. La major part dels controls es van portar a terme a la rotonda de la zona Residencial Les Salines on, en dos controls diferents, s’han revisat 34 vehicles amb 2 positius. Aquests controls es van efectuar els dies 9 i 16 d’abril, entre les 12 i les 3 de la matinada i entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 de la nit, respectivament.
Dos positius també es van registrar a l’Avinguda Onze de Setembre – Pg. Fluvial entre els 16 vehicles controlats el 16 d’abril d’1 a 4 de la matinada. Finalment, a l’entrada de la carretera de Mas Trader es va controlar un important número de vehicles (18) sense cap denunciat, mentre que a la plaça del Mar amb només quatre vehicles es va efectuar la cinquena, i definitiva, denúncia. La campanya de vigilància de velocitat i els controls s'incrementaran, d'acord amb l'Associació de Veïns, durant els mesos previs a l'estiu a fi efecte d'intensificar el treball per reduir les elevades velocitats de conducció en alguns punts concrets de la població.
Per altra banda, la Policia Local ha iniciat patrulles a peu per tot el nucli antic, davant les queixes veïnals per actes de vandalisme. Els agents locals han incrementat la seva presència en diverses hores del dia per la zona, atès que hi havia força queixes dels residents en aquest barri cubellenc sobre la presència de joves que malmetien el mobiliari urbà. Aquestes patrulles es mantindran mentre s’evidenciï que la problemàtica no desapareix definitivament. Departament de Comunicació Dimarts, 02-05-2006
www.cubelles.com