11.10.07

Comunicació

L'Ajuntament posa en marxa un sistema d'interconnexió de xarxes informàtiques
El Departament d'Informàtica ha apostat per la tecnologia làsser per connectar les xarxes de l'edifici consistorial i el Centre Social

El Departament d'Informàtica de l'Ajuntament de Cubelles, depenent de la regidoria de Participació Ciutadana i Comunicació, ha posat en funcionament un nou sistema d'interconnexió de xarxes informàtiques utilitzant la tecnologia làsser. La nova infraestructura, que connecta l'edifici principal de l'Ajuntament a la plaça de la Vila i el Centre Social, permetrà connectar ambdues xarxes a una velocitat de 100 Mb/segon i amb màxima seguretat.

La instal·lació inhalàmbrica permetrà, entre d'altres, permetre el trasllat de l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC) al Centre Social. El personal de l'oficina podrà realitzar operacions de registre i empadronament de la mateixa manera que actualment ho fan a l'edifici de la plaça de la Vila. El trasllat, que es concretarà dintre del darrer trimestre de l'any, suposarà una prova excel·lent per determinar una aposta definitiva per la tecnologia làsser en la connexió de les xarxes de telecomunicacions de totes les depedències municipals.

El projecte ha estat elaborat i coordinat pel Departament d'Infomàtica, que ha contractat la seva instal·lació a l'empresa Networking Cad & Lan. La programació de la nova tecnologia ha anat a càrrec dels propis tècnics de l'Ajuntament de Cubelles.

Departament de Comunicació
www.cubelles.com