11.10.07

Penedès.

La Generalitat es compromet a buscar una solució al problema de les inundacions de Cubelles
San Miguel diu que farà d'intermediària entre el govern català i l'Ajuntament

MÍRIAM DE LAMO.
Cubelles

La delegada del govern de la Generalitat a la demarcació de Barcelona, Carme San Miguel, es va comprometre dilluns a actuar com a intermediària entre el govern català i l'Ajuntament per trobar una solució a les inundacions de Cubelles. San Miguel va reunir-se amb l'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero (PSC), i regidors del govern, per conèixer els problemes del poble, com el projecte del pont del Foix o el del port esportiu, que segons l'alcaldessa, està encallat a causa de la «burocràcia».

Les inundacions que es produeixen a Cubelles quan plou –que afecten especialment el sector marítim– se solucionarien amb una millor canalització de les aigües pluvials, segons l'alcaldessa del municipi: «Caldria canalitzar l'aigua de la pluja a través d'emissors perquè entri directament al mar i quedi regulada.» Maria Lluïsa Romero també demana «un estudi» per evitar que l'aigua del mar envaeixi el sector de la platja Llarga en cas de temporal. El mur que envolta la zona és massa baix, segons ella. Per això també reivindica un estudi que permeti analitzar el problema i fer «una actuació al mar» que permeti modificar els espigons, si cal.

MILLORA DELS CARRERS
El mal estat dels carrers del municipi és un altre dels problemes que l'alcaldessa de Cubelles va plantejar a la delegada del govern de la Generalitat a la demarcació de Barcelona. «Estem intentant obtenir subvencions de la llei de barris, necessitem buscar recursos», diu la cap del govern local (PSC-CiU-ERC).

Romero també va tractar amb San Miguel el projecte de construcció del pont que ha de comunicar les dues lleres del riu Foix. El govern planteja ara la possibilitat de modificar la proposta, de manera que la nova infraestructura se situï a l'altura de l'actual passera per a vianants en lloc dels carrers Pompeu Fabra i Lleida, tal com s'havia previst. Els departaments de Medi Ambient i Política Territorial han de respondre ara a l'Ajuntament de Cubelles si la modificació es pot tirar endavant, tenint en compte que aquest canvi exigeix canvis en el planejament urbanístic del municipi, segons l'alcaldessa.

www.vilaweb.cat