11.10.06

Alcaldia.

Josep Marcillas justifica el cessament dels regidors d'ERC i PSC per la "pèrdua de confiança"
L'Alcalde cubellenc ha ofert una roda de premsa en què ha explicat els motius del cessament dels regidors del PSC i ERC

L’Alcalde Josep Marcillas (Entesa per Cubelles) ha donat a conèixer els motius del cessament dels regidors del PSC (Maria Lluïsa Romero i Miguel Ángel López) i ERC (Joan Andreu Rodríguez) de l’equip de govern municipal. Marcillas ho ha justificat per les "manifestacions públiques fetes pels seus representants", tot i que considera que l’inici d’aquesta crisi de govern cal buscar-la en "unes actuacions en el sí del govern que han creat una pèrdua de confiança, sense que s’hagi trobat el consens necessari per fer una política adequada en benefici del poble". El màxim responsable municipal es va sincerar amb la premsa local i comarcal i va arribar a reconèixer que "aquest no era el pacte que l’Entesa volia" i que "l’Entesa feia nosa, per això van buscar un pacte d’esquerres entre ICV, PSC, ICb i ERC".

L’Alcalde es va responsabilitzar de la decisió final de cessar als edils del PSC i ERC, tot i que assegura haver comunicat la seva decisió als seus socis d’Iniciativa per Cubelles (ICb) amb antelació. El primer regidor cubellenc espera que aquesta situació "doni estabilitat al poble en els mesos que queden fins a les eleccions municipals". Malgrat tot, Marcillas i l’Entesa per Cubelles (EC-FIC) asseguren que "som conscients del què pot passar", en referència a les diferents alternatives que es plantegen a partir d’ara per a garantir la governabilitat municipal. El també regidor Antonio Peregrina va negar qualsevol pacte amb CiU per acabar la legislatura a l’Alcaldia i va assegurar que "només contemplem governar en minoria, amb pactes puntuals amb la resta de formacions polítiques". Així mateix, va mostrar el seu "respecte a totes les forces polítiques" així com a "qualsevol acord al que aquestes puguin arribar".

En l’origen de la crisi, per a Marcillas, està el fet que no totes les forces han estat en igualtat des del principi de la legislatura. "L’Entesa sempre ha dit sí en les decisions de ple i junta de govern local, tot i no estar sempre d’acord", explica el cap de llista de la formació independent, que va denunciar que el seu grup "sempre ha estat el més perjudicat, perquè en moltes ocasions no se’ns ha acceptat les propostes, se’ns han rebaixat o se’ns han demanat explicacions". Per a l’Alcalde cubellenc en aquesta legislatura "s’han tirat endavant molts projectes de poble, presentats per diferents grups polítics de govern, però poquets i petits pot presentar l’Entesa". Per això considera que ens aquests tres anys i mig "hem tractat de mantenir a tots els que vam signar el pacte de govern".

L’Alcalde cubellenc va enumerar diversos moments en què, al seu parer, els grup cessats han anat en contra de projectes presentats per la resta de socis de govern (Reglament de Participació Ciutadana, Pla Jove, organització de departaments, pressupostos, vivendes de protecció oficial...). Per a Marcillas, la culminació d’aquests moviments va arribar l’abril de 2005, amb l’anomenat pacte de la Cucanya, en què presumptament es va intentar impulsar una moció de censura contra la seva persona amb la participació, entre d’altres, del PSC i ERC. "Quan a ERC el govern li planteja si era veritat aquest presumpte moviment, ell ho va negar i ara en un comunicat del grup s’assegura que van intentar assolir un pacte amb altres forces", denuncia.

En el cas del PSC, la crisi s’accentua arran de la publicació d’un article a la revista municipal sota el títol Entesa, dejadlo ya!, en què aquest grup "ens diu que ho deixem, que fem nosa". Marcillas ha revelat que en aquest moment "es va fer més difícil, davant els meus companys de l’Entesa, mantenir el govern" i que fins i tot va provocar "una reunió amb responsables del PSC a més alt nivell, que van mostrar-se contraris a la nota, per aconseguir una rectificació".

Marcillas, però, reconeix que la gota que ha fet vessar el got han estat les crítiques públiques dels regidors del PSC i ERC sobre la proposta presentada per l’empresa de recaptació municipal per millorar el seu contracte amb l’Ajuntament de Cubelles. "Vist que no hi havia unanimitat en la governabilitat", explica el també regidor d’Hisenda, "vaig voler exposar aquest punt en una Comissió Informativa per parlar-ho i discutir-ho amb tots els grups". Finalment aclareix que "el que surt a la premsa és el tema de la prolongació del contracte fins al 2018, però aquesta no és una proposta meva sinó de l’empresa de recaptació".

A preguntes de la premsa comarcal assistent a la roda informativa, Marcillas se sent "traït per no poder portar a terme determinades accions en benefici de la població de Cubelles" i va informar que "el repartiment de les carteres encara no ens l’hem plantejat entre els que formem ara el govern municipal". El cap de llista de l’Entesa considera que el Govern "ha de buscar noves aliances puntuals".
Departament de Comunicació Dimecres, 11-10-2006

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Con darle la vuelta a la tortilla.......¡¡arreglado!!, ¡¡increible Sr. Marcillas!!

Anònim ha dit...

Por esto llevan 20 años gobernando con el apoyo de sus votantes a pesar de lo mal que está el pueblo!

Anònim ha dit...

Cuando un pueblo tiene los problemas que tiene Cubelles, los ciudadanos deberíamos ir en masa a las votaciones, para poder hechar a estos que se han acomodado en el sillón, y hacer no hacen nada.

Anònim ha dit...

Marcillas, echas de menos a Albet?