10.10.06

L'alcalde de Cubelles expulsa de l'equip de govern els dos regidors del PSC després de destituir el representant d'ERC.

L'alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, ha expulsat del govern municipal els dos regidors socialistes avui dimarts a la tarda.
Per VD 10/10/2006 21:35:09


La destitució dels dos regidors es produeix quatre dies després que l'alcalde cessés el regidor Joan Rodríguez Serra de l'equip de govern. Durant els darrers tres anys, Maria Lluïsa Romero ha estat regidora de Medi Ambient, Urbanisme i Planejament, i Miguel Ángel López ha estat responsable d'Esports a l'Ajuntament de Cubelles. El grup de l'Entesa ha convocat una roda de premsa per explicar els motius de les tres destitucions demà dimecres al matí.
Maria Lluïsa Romero i Miguel Ángel López van fer una roda de premsa conjunta amb Rodríguez Serra divendres passat per demanar que la Diputació passi a gestionar la recaptació dels impostos, que actualment realitza una empresa privada. La demanda d'ERC i PSC va tenir lloc després que l'alcalde intentés aprovar en una comissió informativa que entre els punts de l'ordre del dia del ple del 16 d'octubre s'inclogués la pròrroga del contracte amb l'empresa de recaptació fins el 2018. Llavors, Rodríguez Serra i els dos regidors del PSC van criticar l'actitud de Marcillas, i van assegurar que l'actual contracte amb l'empresa que gestiona la recaptació no s'acaba fins el 2009.
Els membres dels dos partits van reclamar que la Diputació es faci càrrec de cobrar els impostos per aconseguir "més eficàcia i transparència" en la gestió. A la roda de premsa, els regidors van reprovar la forma de governar d'Entesa per Cubelles, i van manifestar la dificultat per tirar endavant actuacions al municipi. Els dos partits van reconèixer la crisi oberta a l'equip de govern municipal, format els darrers tres anys per Entesa per Cubelles, Iniciativa per Cubelles, PSC i ERC. El mateix Rodríguez Serra va demanar la marxa de l'Entesa de l'equip de govern, amb la intenció que ICV s'hi incorporés. La regidora d'ICV Mònica Miquel va negar-se, però, a signar qualsevol pacte de govern la setmana passada.
Després de la destitució dels regidors d'ERC i el PSC, el govern de Cubelles es queda en minoria, amb tres regidors de l'Entesa i dos regidors d'Iniciativa per Cubelles. Ja a l'oposició, ERC i PSC se sumaran als grups d'ICV, CiU i PP, en el cas que cap d'aquests darrers partits s'integrin en un nou equip de govern. Els cinc partits de l'oposició sumen vuit regidors.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

ara? després de 5 dies publiqueu la notícia? que heu fet mentrestant, hau gastat el temps pactant estratègies amb l' Entesa i CIU? se us ha vist la ploma, molt diari de Cubelles però com a regidor de comunicació ha vetat inclús la web de l' ajuntament, que havia de ser la primera en donar la notícia.

Anònim ha dit...

El partido de ICB, con sus dos regidores tenian que haber dimitido ya, "QUE ESTAIS ESPERANDO", NO OS DA VERGUENZA DE SEGUIR EN EL AYUNTAMIENTO, con la actuación que ha tenido el Sr. Alcalde. "MARCHAROS YA"

Anònim ha dit...

La primera noticia la tuve por Radio Cubelles,creo que a Marcillas se le ha ido la olla y los otros le han servido en bandeja de plata que pusiera la olla.

Anònim ha dit...

A la Entesa ya no les hace falta los socialistas ni los de esquerra y solo les falta pactar con los que saben que van a aceptar esconder sus trapos sin lavar.
Que hay del tema presupuestos,que hay del tema rusos? que hay detrás de los IBIS?
Veremos como termina el año,yo prefeiro ver pasar lo que me temo.

Anònim ha dit...

Ya eta hora que os dignaseis a informar, que es lo que deveis hacer, INFORMAR.

Anònim ha dit...

Siguen censurando mensajes...¡libertad de expresión!

Anònim ha dit...

Estais entre la espada y la pared. Tener cuidado a la hora de mover ficha, porque se os va a hechar el pueblo encima.