17.3.05

FALLECE EL FUNDADOR DE AMNISTIA INTERNACIONAL

El pasado viernes 25 de febrero falleció Peter Benenson, fundador de Amnistía Internacional. Peter Benenson tenía 83 años de edad. Más información...clikar aquí


Envía un mensaje de condolencia a través de: http://web.amnesty.org/contacts/contact_us/esl-000pb
MOCIÓ DEL PPC SOBRE EL DESMANTELLAMENT DE LA CENTRAL TÈRMICA DE CUBELLES

Tot i que l'any 2002, el PPC va votar a favor de mantenir l'actual central tèrmica de Cubelles, sembla que ara, uns anys després, segueixen el tema amb un altre interés i posen de nou el Tripartit contra les cordes sol.licitant de nou el desmantellament.
Així, el PPC ha entrat una moció pel proper Ple de l'Ajuntament (dilluns vinent, a les 20h en directe per Ràdio Cubelles) sol.licitant:
1.- Que el Govern de la Generalitat reconsideri la seva postura envers el desmantellament de la central tèrmica de Cubelles, i que tingui en compte el posicionament unànime d'aquest Ple expressat el dia 21 de febrer i a la vegada el sentiment majoritari de la població de Cubelles.
2.- Traslladar aquest acord a la Comissió de Política Territorial i Obres Públiques del Parlament de catalunya i al Govern de la Generalitat.

NOTA d'ICb: La reunió d'aquest dijous ha acordat estudiar fins dilluns al matí el contingut de la moció i proposar unes esmenes a partir del fet que el PPC ha variat la seva posició clarament sobre aquest tema. recordem que la legilatura passada va votar en contra de totes les mocions d'ICb que sol.licitaven una major control i revisió de la contaminació creada per la central tèrmica. Observarem l'evolució dels fets.

16.3.05

EL PUNT 16-03-05
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-1029141.html

La plataforma i el Gepec es reuniran amb Bargalló per aturar la massificació eòlica de la Terra Alta

GUSTAU MORENO . Tortosa

El portaveu del Gepec, Damià Vernet, va explicar ahir que el grup ecologista i la refundada plataforma de la Terra Alta estan preparant la reunió que tindran divendres amb el conseller en cap de la Generalitat, aprofitant la visita de Josep Bargalló per inaugurar la museïtzació dels espais de la Batalla de l'Ebre. Bargalló atendrà una delegació del Gepec i de la plataforma terraltina durant aproximadament un quart d'hora a l'Ajuntament de Vilalba dels Arcs. «Li recordarem que ERC i ICV van signar amb nosaltres el compromís per una nova cultura de l'energia», va detallar Vernet, «i que el tripartit havia de decretar una moratòria per a la construcció de noves centrals eòliques fins que no es fes la revisió del mapa eòlic, cosa que tampoc han fet».
STOPENDESA APOYA LA CAMPAÑA CEROCO2

CeroCO2: CONOCE TU IMPACTO SOBRE EL CAMBIO CLIMÁTICO Y ACTÚA PARA FRENARLO

Esta iniciativa, puesta en marcha por la Fundación Ecología y Desarrollo y Fundación Natura, permite a los ciudadanos, empresas y entidades calcular sus emisiones de C02 y presenta propuestas para reducirlas y compensarlas.
MÁS INFORMACIÓN AQUÍ
LAS ONG COMIENZAN A FORTALECER SUS REDES SOCIALES MEDIANTE LAS NUEVAS TECNOLOGÍAS

Los weblogs, la mensajería instantánea o las comunidades virtuales se están introduciendo con fuerza en las ONG, obligándolas a redefinir su forma de actuar, su organización interna y su relación con el resto de la sociedad.

Xosé Ramil / Redacción (11/03/2005)
Los movimientos sociales han sido los primeros en utilizar las nuevas tecnologías en beneficio propio, logrando tal efectividad en la movilización que las grandes ONG han tenido que reaccionar para evitar su distanciamiento con la sociedad. Ejemplos muy conocidos han sido las movilizaciones de Seattle, en noviembre de 1999, y el primer Foro Social Mundial de Porto Alegre, en 2001.
Más información aquí

13.3.05

CONFIRMAT: EL TRIPARTIT ENS DEIXA A L'ESTACADA EN EL TEMA DE LA TÈRMICA

Nota de premsa
El PPC lamenta que el tripartit rebutgi ara el desmantellament de la central tèrmica de Cubelles

Santi Rodríguez critica que “al contrari del què defensaven l’any 2001, els partits que donen suport al Govern aposten ara per substituir-la per una de cicle combinat”

Per PP 10/03/2005 21:57:25
Els grups que donen suport al Govern de la Generalitat —PSC, ERC i ICV— han votat avui, a la Comissió de Política Territorial, en contra d’una proposició no de llei del diputat del PPC Santi Rodríguez en la qual s’instava el Govern a considerar, en el marc del procediment d’estudi i elaboració del Pla de l’Energia 2015, el desmantellament de la central Tèrmica de Cubelles. En aquest sentit, Santi Rodríguez ha criticat “les contradiccions en els posicionaments dels tres partits quan estaven a la oposició i ara que governen”. El diputat del PPC ha explicat que “al contrari del què defensaven l’any 2001, el tripartit aposta ara per substituir la central tèrmica per una de cicle combinat”
Santi Rodríguez ha lamentat que “el tripartit es desdigui en la seva voluntat d’apostar per altres alternatives més acceptables des del punt de vista de l’impacte ambiental”. En aquest sentit, el diputat del PPC ha recordat que el Pla de l’Energia 2010 —ara desautoritzat pel Govern, que n’està redactant un de nou— preveia la substitució de la Central Tèrmica per una de cicle combinat, “el què va provocar malestar entre els ciutadans de Cubelles, especialment el que tenen la seva residència a la zona més propera a la instal•lació”. En aquest sentit, ha explicat que “s’ha de tenir en compte que l’indret on es va ubicar aquesta central l’any 1979 era una zona llunyana del casc urbà i, per tant, amb repercussions ambientals escasses; però ara la central es troba pràcticament envoltada d’habitatges i en una àrea d’important desenvolupament turístic i urbanístic”.És per aquest motiu que el diputat del PPC instava al Govern a “reconsiderar aquesta possibilitat i cercar una alternativa que doni resposta a aquest malestar i redueixi l’impacte mediambiental, tot garantint les necessitats energètiques de Catalunya, més tenint en compte que la central —que porta 25 anys en funcionament— es troba amortitzada financerament”.

STOPENDESA US PROPOSA QUE PREPAREM MESURES PER LA NOVA CAMPANYA CIUTADANA CONTRA LA CONSTRUCCIÓ DE NOVES CENTRALS TÈRMIQUES A CUBELLES
Envieu-les a stopendesa@yahoo.es