21.7.07

Participació Ciutadana

Es presenta a les entitats el projecte d’Aproximació diagnòstica del teixit associatiu de Cubelles
La convocatòria va servir per iniciar el procés de distribució d'uns qüestionaris per a les associacions que es podrà lliurar fins el 15 de setembre a l'Ajuntament, i que donarà peu a una base de dades actualitzada per a l’Ajuntament

Les entitats locals van participar dijous de la convocatòria organitzada per l’Oficina d'Informació i Participació Ciutadana (OPIC), en la què es va explicar la finalitat sobre l'estudi de la realitat del teixit associatiu. A la reunió hi van participar Iolanda Jiménez, de l’empresa EIDOS, encarregada del projecte i especialitzada en aquest tipus d’estudis; la tècnica de l’OPIC, Inès Moreno; i el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau.

Entre els objectius de l'estudi està estructurar la informació de la què disposa l’Ajuntament sobre el seu teixit associatiu; generar informació útil de cara a la difusió de les pròpies entitats; descriure una aproximació a la seva situació actual; donar eines per les noves polítiques de suport a l’associacionisme. A més, de manera complementària, el procés pot servir per donar a conèixer la recentment creada Oficina de Participació i Informació Ciutadana.

De fet, l’Ajuntament de Cubelles, a través de la seva regidoria de Participació Ciutadana, "té l’interès de conèixer millor el teixit associatiu del municipi". La seva finalitat, en aquest cas, és "poder aproximar-se més a la seva realitat i ajustar, a les seves característiques, les polítiques participatives i de suport a l’associacionisme". El projecte preveu que, aquest interès es materialitzi a través d’aquesta aproximació diagnòstica al teixit associatiu de Cubelles que s'adequa al temps i als recursos disponibles, amb l'objectiu que aporti eines de reflexió i capacitació sobre possibles reptes, fotaleses i dificultats de les associacions del municipi.

Per cobrir els objectius assenyalats,l'equip tècnic encarregat del projecte es proposa diferents línies de treball que incorporen la participació, principalment, dels membres del teixit associatiu de Cubelles que així ho desitgin.

El primer pas es va portar a terme el passat dijous, 19 de juliol amb la realització d'un acte de Presentació a les entitats de la vila del projecte d’“Aproximació diagnòstica del teixit associatiu de Cubelles” i de la necessitat i oportunitat per participar-hi.

La convocatòria va servir per iniciar el procés de distribució d'uns qüestionaris per a les associacions que es podrà lliurar fins el 15 de setembre a l'Ajuntament, i que donarà peu a una Base de dades actualitzada per a l’Ajuntament. La resposta voluntària per part de les entitats d’aquest qüestionari donarà informació detallada sobre els seus objectius i activitats, Àmbit territorial, Organització i estructura de l’entitat, Difusió, i Finançament, entre d'altres. L'empresa encarregada de l'estudi analitzarà els resultats dels qüestionaris recollits i elaborarà l’informe corresponent.

Una altra fase del projecte és la realització d'una Jornada de treball amb les entitats, que es farà un cop es tinguin els primers resultats de l’informe de resultats dels qüestionaris recollits. L'objectiu d'aquesta Jornada de treball serà el d'aprofundir sobre les potencialitats i febleses de les associacions a Cubelles. A més, que el debat que es generi s’acompanyi d’una ponència que sigui capacitadora a més de provocar la reflexió que faciliti i millori el debat sobre la situació actual de les associacions.

Ràdio Cubelles Divendres, 20-07-2007

20.7.07

La noticia no tiene sexo pero el tratamiento sí que tiene género”

Mirta Rodríguez, periodista, coordinadora de Red Internacional con Visión de género de la República Dominicana

Jueves 19 de julio de 2007, por Julia López

Para Mirta Rodríguez Calderón, los y las periodistas tienen el privilegio de la palabra, y deberían usarla, sobre todo, “para promover las relaciones sociales igualitarias, la equidad, y la denuncia de lo injusto. El periodismo, de una forma u otra, influye a todo el mundo. Tenemos una gran responsabilidad”.

Mirta Rodriguez Calderón ha estado unos días en Barcelona invitada por el grupo de cooperación al-Hanan, que trabaja por la creación de nuevos modelos de comunicación intercultural desde las mujeres y desde la ciudadanía. También ha sido invitada por la coordinadora de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores, para que diera una conferencia a los y las periodistas, en el Centro Internacional de Prensa, y contara la experiencia en Republica Dominicana, de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género, de la que la red catalana también forma parte a nivel internacional.
Intercambiar ideas y proyectos con las componentes de la red catalana, era uno de los objetivos del viaje de esta prestigiosa periodista cubana, que vive y trabaja en Santo Domingo desde hace diez años. Es profesora de comunicación de la Universidad Pontificia, y además es coordinadora editorial de la revista de esa universidad: ‘Cuadernos de Comunicación’ y del boletín ‘A Primera Plana’ que realiza la red dominicana, y que ya ha alcanzado el número 16.


més informació a

http://amecopress.net

Ens passen a Diari de Cubelles una nova adreça a consultar per Internet que cal tenir en compte , recomanem clikar i fer lectura per la varietat de temes ,que ofereix.

Presentación de AmecoPress, información para la igualdad
La secretaria de Políticas de Igualdad, Soledad Murillo, la periodista de RTVE Pepa Bueno, y Vicente Bustillo, de la revista MIA, presidieron el evento

Medios de Comunicación, Comunicación y género,


Viernes 29 de junio de 2007, por Teresa G. Espejo

La primera agencia de noticias española con visión de género, AmecoPress, fue presentada esta semana ante un centenar de personas, representantes de organismos y asociaciones que trabajan en favor de la igualdad, además de periodistas y profesionales de la comunicación.

19.7.07


contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis

Festa Major Petita 2007 28, 29 i 30 de juliol

Programa d'actes de la Festa Major Petita 2007

Del 6 de juliol al 2 d’agost

A la sala d’exposicions del Centre Social l’artista SALVADOR VALENTE exposa un treball de llenços “DE LA TERRA I EL MAR”.

Dissabte, 28 de juliol

A les 19 hores a la pça. del Mar, ballada de sardanes amb la cobla “Ciutat de Cornellà”.

A les 9 del vespre a la pl. de la Vila concentració del correfoc amb la participació dels diablets, diables joves, diables grans, els timbalers, els draguers amb el Viagrot i les timbaleres, i colles convidades.

A 2/4 de 10 inici del CORREFOC: pl. de la Vila, c. Major, c. Víctor Balaguer, c. Joan Roig i Piera, pg. Narcís Bardají, c. Àngel Guimerà, pl. de la Font, c. Sant Antoni, pl. Jaume Marsé, pg. Vilanova, c. Gallifa i pl. del mercat on hi haurà l’encesa conjunta de totes les colles.

Tot seguit a la pl. del Centre Social Sopar de germanor, organitzat per l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles

Venda de tiquets: Ferreteria Fonoll, Tintoreria Mareva i Centre Social.

Seguidament a la pl. del Centre Social ball amb el grup AMARCORD
Servei de Bar

Diumenge, 29 de juliol

A les 8 del matí a la pl. del Mercat 4a Marxa Cicloturistes “Memorial JOAN LLEVADIES I FERRÉ”, fundador i 1r president del Club Ciclista Cubelles.

Organitza: Club Ciclista Cubelles

A les 6 de la tarda a la pl. dels Pobles d’Espanya XXIII Trobada de gegants. Sortida de la cercavila a les 7 de la tarda, amb la participació de gegants d’arreu de Catalunya, del Centre d’Esplai Kitsch i els gegants de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles .

Recorregut: pl. Dels Pobles d’Espanya, c. Verge de Montserrat, pg. Narcís Bardají, c. Àngel Guimerà, pl. De la Font, c. Mossèn Jacint Verdaguer, c. Del Mig, c. Dels Horts, c. Raval, c. Joan Roig i Piera, c. Major i pl. de la Vila.

L’Agrupació de Balls Populars de Cubelles et convida a participar amb la colla gegantera de Cubelles en la XXIII Trobada de Gegants. Si vols provar, encara que no tinguis experiència, no t’ho pensis més i posat en contacte amb nosaltres. Forma part de la festa i fes-te geganter!

Tot seguit a la plaça del Centre Social Sopar de Germanor.

Venda anticipada de tiquets al Centre Social.

A les 11 de la nit a la plaça del Centre Social Havaneres amb el grup “Veus de Mar Blava” acompanyades amb el tradicional cremat de rom.

Dilluns, 30 de juliol

A les 11 del matí a la parròquia de Santa Maria de Cubelles MISSA SOLEMNE concelebrada amb els sacerdots de parròquies veïnes en honor dels sants patrons de la Vila: Sant Abdó i Sant Senen, amb l’assistència de les autoritats.

A les 7 de la tarda a la pça. de la Vila animació infantil amb jocs de cucanyes amenitzada per el grup Rovell d’ou.

A partir de les 8 de la tarda a la pl. del Centre Social, concurs de truites organitzat per l’Associació d’Hostaleria i Comerç.

Inscripcions a la tintoreria Mareva, ferreteria Fonoll i a l’oficina de Turisme.

Font: Ràdio Cubelles

18.7.07

Medi Ambient

L'Ajuntament visita les instal·lacions de la Depuradora Cubelles-Cunit L’Estació de Bombament de Cubelles va patir una avaria el 28 de juny

Els regidors i regidores de l'Ajuntament de Cubelles van visitar divendres, 13 de juliol, les instal·lacions de la Depuradora Cubelles-Cunit. La visita es va fer amb les explicacions del personal tècnic del Consell Comarcal del Baix Penedès i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que gestionen la planta.

L'objectiu de la visita, al capdavant de la qual va estar l'Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, era conèixer el funcionament de l'estació i les mesures que s'apliquen per a minimitzar els efectes de les olors que emana. En aquest sentit, els tècnics del Consell Comarcal del Baix Penedès van exposar les actuacions que des de l'any 2001 s'han realitzat per reduir aquestes molèsties als veïns de la zona i als clients del Polígon Industrial i Comercial.

Entre aquestes inversions destaca el tancament de la zona de pre tractament i tractament primari i l'eliminació dels gassos sulfhídrics, causants de les males olors, mitjançant unes bombes estractores. Aquestes actuacions encara continuaran en els propers mesos, ja que els responsables de l'estació van anunciar noves millores per al proper setembre.

Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa del municipi, ha explicat que aquesta visita "era necessària perquè tots els regidors i regidores, de govern i oposició, coneguéssim les mesures que s'estan aplicant per evitar les molèsties que provoquen les olors als veïns i veïnes". La primera regidora cubellenca ha assegurat que el "govern aposta per fer un seguiment seriós d'aquesta problemàtica", tot i que reconeix que "eliminar les olors al 100% és molt difícil, atès que no hem d'oblidar que aquí arriben totes les aigües del clavegueram de Cubelles i Cunit".

Avaria en una estació de bombament
Per altra banda, responsables de l'ACA i en CCBP han informat que el passat 28 de juny es va produir un abocament d’aigua residual pel sobreeixidor de l’Estació de Bombament Principal Cubelles. El motiu de l’abocament va ser una avaria elèctrica en aquesta estació, que va inutilitzar les bombes i el sistema d’alarma.
L’aigua abocada va anar a parar a la llera del riu Foix situada a l’alçada de la via del ferrocarril, en un tram d’uns 10 metres, i al tram asfaltat de l’avinguda 11 de Setembre, cantonada Passeig Fluvial. En cap cas, l’aigua residual va afectar la desembocadura del riu Foix.

La causa de la incidència van ser el salt del diferencial de maniobra de l’Estació de Bombament, degut probablement a una sobretensió. Aquest diferencial anul·la el funcionament de les bombes, així com el sistema d’enviament d’alarmes. Com a conseqüència d’això l'estació de Bombament va quedar totalment fora de servei. A les 19:00 h es va rearmar el diferencial saltat i el bombament va tornar a funcionar de manera correcte. Immediatament es van portar a terme les tasques de recollida de l’aigua abocada, tant a la llera del riu Foix com a la zona asfaltada, mitjançant diversos camions cisternes que xuclen l’aigua abocada. La zona asfaltada es va netejar amb aigua i líquid netejador per tal de disminuir les possibles olors existents. L’endemà es va fer una segona neteja de la zona afectada, recollint els sòlids sedimentats a la vora del sobreixidor i fent una neteja amb aigua del tram de llera afectat.
Amb l’objectiu d’evitar aquesta incidència puntual en el futur, s’estan estudiant possibles modificacions en el sistema d’enviament d’alarmes de l’Estació de Bombament. A més, l’ACA, després de reunir-se amb l’Ajuntament de Cubelles, ha inclòs una actuació de millora d’aquesta Estació de Bombament dintre el pla d’inversions 2008-2010 amb l’objectiu de donar-li prioritat, donada la ubicació del sobreeixidor de l’estació dins l’espai de la desembocadura.

www.cubelles.com
L'OPIC convoca dijous a les entitats

L'estudi hauria de quedar tancat abans que acabi l'any

L'Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC) es troba preparant un estudi sobre la xarxa associativa de Cubelles. És, en aquest sentit, que l'Ajuntament ha convocat a tot el teixit associatiu del municipi per aquest dijous, a les 8 del vespre i al centre social.

De fet cal recordar que el passat mes de maig la Diputació de Barcelona va concedir a l’Ajuntament de Cubelles una subvenció de gairebé 7.000 euros per realitzar aquest estudi. Un cop fets els treballs preliminars, entre els que s’hi inclou la contractació de l’empresa EIDOS, especialitzada en aquest tipus d’estudis, l’OPIC ha convocat a totes les associacions i entitats del municipi a una reunió on es presentarà el projecte que, si tot segueix el seu curs, hauria d'estar enllestit abans que acabi l’any.

Actualment al municipi de Cubelles hi ha inscrites un total de 73 entitats i associacions d’àmbits tan diferents com l’esportiu, el cultural, el juvenil, l’ecologista o el veïnal, entre d’altres.

Radio Cubelles
http://www.cubelles.com/
MANUEL VICENT

Jóvenes

MANUEL VICENT 01/07/2007

Los jóvenes que se han examinado este año de selectividad nacieron con el Internet, con el móvil, el MP3, el CD, el GPS, el chat y la play-station.
A través de la yema de los dedos sobre los distintos teclados su sistema nervioso se prolonga en el universo. En el mundo ya no había muro de Berlín ni comunismo ni guerra fría cuando tomaban la primera papilla, pero al pasar del triciclo a la bicicleta se encontraron con la globalización, con el terrorismo planetario y con los patines de dos ruedas. No saben qué es la mili. Muchos aprendieron inglés en Inglaterra y realizaron intercambios con chicas y chicos de otros países. Los más concienciados aman la naturaleza, son sensibles al ahorro de energía, se molestan en buscar una papelera antes de tirar un envase en el suelo, rechazan la comida basura e incluso cierran bien el grifo del fregadero. Los más descerebrados se excitan cada sábado en el albañal del botellón. Sus padres en la manifestación de izquierdas corearon el pareado: el pueblo unido jamás será vencido. Ellos sólo cantan el oe, oe, oeee al final del partido, cualquiera que sea su ideología. Ese cántico es el himno del siglo XXI, acompañado con la imagen de las Torres Gemelas ardiendo. Esta nueva promoción de universitarios conoció el amor ya en tiempos del sida y aunque en el colegio les explicaron cómo se usa el preservativo, a la mayoría no les da tiempo de ponérselo. Su horizonte es el genoma humano, que comparten con la marca Nike, y si sus padres se estremecieron con Maradona, Cruyff y Butragueño, ellos adoran a Nadal, Fernando Alonso y Pau Gasol. No les interesa la política, les suena vagamente el nombre de un tal Felipe González, no leen periódicos, tienen una idea muy fragmentaria de la cultura, pero cuando un tema les apasiona, deporte, cine, informática o música, lo conocen hasta el fondo, abastecidos por una información exhaustiva. Existen algunos síntomas que indican que ya tienes muy poco que ver con los nuevos jóvenes. Si sabes quién era Angela Channing, si has llegado a ver la tele en blanco y negro, si estás todavía con la marihuana o la cocaína y no con las drogas de diseño, si conociste a John Travolta sin tripa, si aún piensas en pesetas al hacer las cuentas, si tu sobrino sabe más que tú de ordenadores, si te cabreas porque tu hija deja el bote de champú abierto, si cuelgas la toalla en su sitio después de ducharte, si te acuerdas de Michael Jackson de cuando era negro, cualquiera de estas señales indican que comienzas a hacerte viejo.

16.7.07

Foto/ arxiu /Diari de Cubelles
DIA A DIA
Xavier Grau
Llicenciat en Ciències de la Informació
Regidor de l'Ajuntament de Cubelles

RALUY, EL CIRC
Tota la gran familia dels Raluy, amb Lluís Raluy al capdavant, han desmuntat la seva carpa de Cubelles i de Vilanova deixant dibuixada al Garraf la geometria perfecte del somni i de la il.lusió, la cartografia sentimental de l'anhel per la perfecció a qui convoquem amb un "més difícil encara!!", el cercle magnífic que es projecta amb aplaudiments i crits d'"aaauuuuuuuu!!".
L'ombra de la gran rodona sobre la terra abandonada deixa la memòria de la fantasia que aquesta gran nissaga d'artistes cultiva i projecta cap al futur i que ja va per la cinquena generació. El Circ Raluy és l'últim reducte on el somni existeix, on la il.lusió perdura. El seu últim espectacle, el "Belle Epoque", s'enceta amb un "somni impossible" de Juan i Ximena i s'escampa cap a la memòria del públic amb les cordes de saltar i les motocicletes invisibles de Leandro, el relleu més natural del seu germà Sandro ara ocupat al Price de Madrid. De la sensibilitat i de la senzillesa, els Raluy n'han fet art i alegria. Des de la grandesa del respecte pel públic i per la tradició, el Circ Raluy és la història de l'enginy i la superació d'una cultura artística que va començar entretenint els mercats i les tavernes amb un òs ballarí i que avui treu de la seva vitrina la vella concertina de Charlie Rivel i li dona vida de nou, si és que algun cop l'ha perduda. De la mà del sitgetà Joan Soler-Jové i empès per Lluís Raluy i la seva filla Lluïsa, aquest imaginari del circ obre les portes d'un raig de llum al món de l'habilitat física i la victòria sobre les nostres pròpies pors. El Circ Raluy ens visita sovint i ens obliga a retrobar-nos amb els nostres millors sentiments, aquells que resideixen allà on no cal mantenir el mòbil obert per estar-hi sempre connectat i on sempre hi tenim cobertura. .-31
http://www.raluy.com/
Circo Raluy Per Manolovik 13/06/2006
http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?idarticulo=13935
http://www.payasoenrico.com/galeria/displayimage.php?pos=-6457

El 600

M.Trives/Diari de Cubelles

Els anys cinquanta i tants i a començaments dels seixanta i pocs, molts de nosaltres recordem l´ imatge del cotxe del pare, generalment era ell qui conduïa , enfilant les costes del Garraf i dins, nosaltres amb maletes, mares, avies , tietas , germans i sovint el canari o periquito que no es podia deixar a Barcelona .Records que formen part d´ imatges de la nostre infantesa i que tenien per motiu anar a Cubelles a l´ estiu .

Al meu pare com d´ altres també va haver d´ esperar uns mesos a disposar aquell cotxe desitjat i recordo el dia que va aparèixer a casa amb un flamant 600 de color gris. La majoria d´ ells ho eren.


Encara ara ,recordo la matricula així com també la d´ altres que rodaven per Cubelles i els problemes del anomenat ¨delco¨ paraula màgica que resumia una petita avaria a les costes del Garraf si plovia un pel més del que tocaba. En fi ,la lectura d´ aquest article que trobareu a continuació publicat a el Diari Avui a cadascú de aquesta generació que es la meva ús portaran records i potser una humitejada d´ ulls.


La gènesi del Seat 600

Eulàlia Solé / Sociòloga i escriptora

El mes de juny d'ara fa 50 anys va fer la seva aparició un model d'automòbil cridat a revolucionar no sols el mercat sinó, cosa més important, la societat d'aquella època. El Seat 600, fill del Fiat 600 que els italians havien llançat l'any 1955, naixia amb el propòsit de dotar la classe mitjana d'un cotxe que, per un preu relativament mòdic, li permetés viatjar i sentir-se gairebé tan rica com els nord-americans que admirava a las pel·lícules de Hollywood. El primer automòbil que havia sortit de la factoria Seat, l'any 1953, era el 1400, amb un cost de 144.600 pessetes, impost de luxe inclòs. La vinguda del 600 no sols va representar un estalvi de 73.200 pessetes, sinó una conducció més simple i un manteniment més reduït per a unes prestacions similars. Arraconats definitivament van quedar el Gogomòbil, l'Isseta i el Biscúter, que més que mai van il·lustrar el voler i no poder d'una classe social ascendent que ja no es podia conformar amb aquella mena de pseudovehicles lil·liputencs.

A UNA VELOCITAT DE 80/90 KM PER HORA, escalfant-se a les pujades, el Seat 600 va motoritzar una societat que
fins a aquell moment no sabia què era sortir els diumenges a recórrer les afores sobre quatre rodes, fer un pícnic al bosc o, alguns una mica més adinerats, menjar al restaurant. Tot això, no obstant, requeria molts esforços. Per a la majoria significava treballar de dilluns a dissabte i fer hores extres per poder pagar les lletres subscrites. Tot plegat després d'haver hagut d'esperar fins a 2 anys per obtenir l'anhelat cotxe. La norma era la següent: fer la petició aportant les dades personals i professionals a més a més d'un aval bancari o notarial; fiança prèvia de 3.500 pessetes per tal de disminuir la picaresca, atès que alguns s'inscrivien més d'una vegada per revendre'l més car. A remarcar que gairebé totes les sol·licituds les feien els homes, llevat que el seu historial demostrés que no eren afins al règim. Llavors ho demanava la dona. Quan per fi el cotxe arribava a mans del sol·licitant, els tràmits encara es perllongaven durant setmanes. Primer una matrícula provisional, de color verd; després la veritable. El primer 600 amb placa definitiva tenia matrícula de Barcelona, era de color blanc i constava d'uns números singulars, 141141.

EL SEAT 600 VA ENCERTAR LA DIANA democratitzadora no pas per casualitat. La seva aparició havia coincidit amb l'entrada al govern, just aquell any 1957, dels tecnòcrates que havien de treure el franquisme de l'atzucac de l'autarquia. Carrero Blanco, Ullastres i Navarro eren homes de l'Opus Dei disposats, des dels seus ministeris, a racionalitzar el sistema econònomic i adaptar el preu del diner a la llei de l'oferta i la demanda. La trajectòria del 600 a les línies de producció va coincidir amb els Plans d'Estabilització i de Desenvolupament, amb l'obertura a l'exterior per mitjà del tractat econòmic amb els EUA i amb la fi del racionament.

EL NOU UTILITARI VA ESTAR A LES CADENES de muntatge durant 17 anys, se'n van fabricar 794.406 unitats i el darrer cotxe va sortir el dia 3 d'agost de 1973. No va deixar de produir-se per manca de demanda, ja que continuava estant ben considerat, sinó perquè els plans de l'empresa Seat incloïen models més luxosos. Tanmateix, el 600 no ha mort, sinó que continua vigent. El veiem en ciutats i carreteres, fins i tot en autopistes, cosa que fa possible afirmar que la història del 600 és mundialment única. Per ventura trobem un altre cotxe que hagi resistit de la mateixa manera el pas del temps? Que tingui 33 clubs de fans repartits per tot l'Estat espanyol, o el seu corresponent? Que sigui mimat, restaurat i col·leccionat pels seus propietaris com una autèntica joia? Que sigui cobejat no sols pels seus contemporanis sinó també per gent jove?

L'OCTUBRE DE 1997, QUAN ES COMPLIEN 40 ANYS del seu naixement, a Martorell hi va haver una concentració de Seat 600 procedents de tot l'Estat que per poc no arriba al nombre que es pretenia, just 600 cotxes. Caldrà veure, doncs, com se celebrarà aquest any el 50è aniversari.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 23. Dilluns, 16 de juliol del 2007