8.4.09

35a Setmana Cultural a Cubelles


Notícies - Promoció Cultural
07/04/2009
Del 21 d’abril a l’1 de maig arriba la 35a edició de la Setmana Cultural de Cubelles, una celebració que encapçala la Diada de Sant Jordi però que es completarà amb diversos actes, activitats al carrer, concursos i exposicions.

Per consultar el programa feu clic aquí.





Signatura del conveni del servei d’informació a la mediació familiar


L’Ajuntament de Cubelles està interessat en posar a disposició dels ciutadans i ciutadanes de Cubelles un instrument útil que faciliti la resolució dels conflictes que poden sorgir en el dia a dia de la convivència ciutadana i potenciar la utilització de la mediació com a mesura de suport a la família i com a mètode de resolució de conflictes per tal d’evitar l’obertura de procediments judicials de caràcter contenciós i posar fi als ja iniciats o reduir-ne el seu abast.

És per aquest motiu que el dimecres 8 d’abril la consellera de Justícia, Montserrat Tura, es desplaçarà a Cubelles per signar un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya per a la posada en marxa del servei d’informació a la mediació familiar a Cubelles amb l’objectiu de facilitar la gestió pacífica dels conflictes que puguin sorgir entre els ciutadans i ciutadanes de Cubelles, amb la col·laboració del Centre de Mediació Familiar de Catalunya del Departament de Justícia.

Font : http://www.cubelles.cat/

7.4.09

foto/arxiu A. Pineda/Pasqua/1986
CUBELLES
DIUMENGE 12 ABRIL 2009
CANTADA de

CARAMELLES
pels carrers i places

(a les 12 del migdia a la
Plaça de la Vila)

a càrrec del COR L’ESPIGA

ORENETA GENTIL (Vals de Caramelles)
EL CAVALLER ENAMORAT (Sardana – Joan Manen)
UN CANT FESTIU (Vals . Josep Voltas Viñas)
L’HEREU RIERA (Tradicional catalana)
EL CANT DEL POBLE (J. A. Clavé – A. Vives)
COPLETS
CANTAIRES CARAMELLES 2009
Jeroni Albadalejo Ruiz ,Ma. Àngels Jiménez Delgado
Teresa Antó Salom ,Margarida Lleó Cibiach
Ma. Àngels Bau Montané ,Ma. Pilar Mallofré Bartrolí
José Blanco Macias ,Joan Martínez Hernández
Francesc Capdet Granell ,Amèlia Mateo Gómez
Nativitat Capdet Granell ,Pilar Miralles Aguilà
Rosalia Carbonell Soler ,Carles Pascual Estanella
Manuel Donaire Izquierdo ,Josep Ma. Puiggené Roca
Pepita Estarlich Boix, Salvador Rigol Rodríguez
Josefina Ezequiel García ,Joan Sales Ruff
Vicenç Fita Blanes ,Joan Salvadó Fustegueres
Cristina Fort Costa ,Anna Ma. Sans Isern
Joan Fuster Parés, Antònia Saumell Doménech
Carles García Vigo Joan Urpí Catllá
Teresa Olga Gómez Gómez ,Joan Vidal i Urpí
Daniel Janáriz Roldán

6.4.09



Acte de celebració dels 30 anys d'ajuntaments democràtics

L'FMC i l'ACM, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitzen un acte de commemoració dels 30 anys d'ajuntaments democràtics
El proper 16 d'abril, a les 6 de la tarda, tindrà lloc al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona un acte de commemoració del 30è aniversari de la constitució dels primers ajuntaments democràtics al nostre país. Amb motiu d'una data tan assenyalada, les entitats municipalistes de Catalunya han volgut organitzar un acte instucional de celebració i reconeixement. Hi són convidats tots els alcaldes i alcaldesses, així com els primers alcaldes del 79. A més dels presidents de l'FMC i de l'ACM, hi assistirà el president de la Diputació de Barcelona, i una àmplia representació del govern de la Generalitat.
30 ANYS d'AJUNTAMENTS DEMOCRÀTICS

Aquests dies hem recordat 30 anys d’Ajuntaments democràtics. Segurament a algunes persones ens ha invadit una certa nostàlgia quan hem analitzat tota la trajectòria d’aquests anys. Una trajectòria que si té alguna cosa a posar de relleu és la voluntat ferma de tots els alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores... dels ajuntaments del país de transformar els nostres pobles i ciutats . Tanqueu els ulls i poseu-vos la pel·lícula personal , la més propera, la d’aquests darrers anys a la vostra ciutat. La suma d’aquest exercici , d’aquestes imatges, ens portarà a recordar barris i places recuperades allà on només hi havia fang, ciutats que han crescut en serveis amb la finalitat de generar cohesió social, centres cívics creats arreu del país, rambles i parcs allà on hi havia lleres de rius, platges per gaudir del mar i de l’espai natural, universitats consolidades, rius per passejar i fruir, la cultura a l'abast de tothom .... Com diu Enric Juliana a "La deriva de España" : Vale la pena recordarselo a los mas jovenes . Hace treinta años la gente tenia que ir a por agua a la fuente en muchos pueblos. Y los suburbios de las grandes ciudades eran infames. Habia barracas en Madrid y Barcelona. En estos mismos pueblos hoy hay un coche frente a cada casa. Y en los suburbios, la vida es mucho más decente.....

És ben cert que hi ha llacunes en la feia feta. Segur . Però aquests dies són, també, x recordar la feina feta i per agrair les hores, l’energia, la dedicació, el rigor, l’il.lusió, la tenacitat, la destresa, la proximitat ..... de tots els homes i les dones que han estat protagonistes d’aquests 30 anys . A aquells i aquelles que van començar i, els que despres s’han anat incorporant en aquest trajecte . A tots els homes i les dones que han ajudat a passar pàgina de l’història del nostre país ( el franquisme fosc i dolorós) , per millorar la qualitat de vida de les persones .

Abordem , doncs, el futur i fem llista de la feina que cal fer encara .........però reconeixem als protagonistes d'aquesta història !!!
Feu lectura del manifest que ha preparat la FMC i l'ACM a
i participeu a l'acte que s'organitza al Saló de Cent, el proper dia 16 d'abril, a les sis de la tarda.

http://milaarcarons.blogspot.com/

Nova edició delsItineraris per Cubelles’

Notícies - Turisme
26/03/2009
La regidoria de Turisme organitza dues edicions més dels Itineraris per Cubelles, una experiència gratuïta que ha rebut molt bona acceptació de públic en els recorreguts anteriors realitzats els passats mesos de febrer i març. El tercer itinerari tindrà lloc el 12 d’abril a partir de les 9h i partirà de l’oficina de Turisme. Al llarg de dues hores a peu i acompanyats d’un guia que recorrerà els llocs més sorprenents i interessants de Cubelles es passarà per Corral d’en Cona, Rocacrespa acabant a Can Foix. Allà s’hi oferirà un dinar pel qual cal inscripció prèvia abans del 8 d’abril a l’oficina de Turisme o trucant al telèfon 93 895 25 00. El menú per a adults té un preu de 20 euros i inclou amanides, calçots, carn, vi, cafè i postres; el menú infantil, de 14 euros, consta de macarrons i pollastre.

La quarta i darrera edició dels itineraris a peu gratuïts serà el 10 de maig. Novament la sortida serà a les 9h. des de l’oficina de Turisme i durant quatre hores es recorrerà el camí ral, la serra de Sant Antoni, el turó de l’Avenc i el Puigdetuila. Per poder-hi assistir també cal formalitzar la preinscripció prèviament a l’oficina de Turisme.
Més informació a:
OFICINA DE TURISME DE CUBELLES
Plaça del castell, 1 - Cubelles 08880
Telèfon 93.895.25.00 –

turisme@cubelles.org
foto/A. Soler

Dia 19 d’abril sortida en autocar, pel matí
i tornada a Cubelles a dinar.
Si voleu participar només cal fer la vostra
reserva a
Quins Viatges
Adreça : c/ Piular 5
Cubelles. Telèfon : 93 895 74 22
Organitza:
Associació Dones La Fita