4.2.12

M. Trives/Diari de Cubelles

Aquest cap de setmana un pel embogit per les votacions que poden designar a un candidat com a secretari general del PSOE . Chacón o Rubalcaba? Tos dos ofereixen propostes. El peix al cova ,de moment incert. Si tenim opinions i el posicionament de Sixte Moral ofereix una reflexió ,la meva.... molt propera.



.
febrer 4, 2012 by sixtemoral
La caça del vot del delegat ja es deu haver acabat.

D’aquí unes hores es procedirà a l‘elecció d’un nou secretari o secretaria general del PSOE. Els resultat sigui el que sigui no cerc que sigui favorable al PSC de cap manera.Totes els campanyes electorals siguin internes o externes tenen els excessos pertinents però hi ha moments en que el silenci ens pot fer còmplices d’una situació ben estranya.Em refereixo a algunes de les declaracions que ha fet la Carme Chacón al llarg d’aquesta campanya i concretament a les declaracions sobre si ella al davant i tot el PSC darrera– tot no per descomptat, en conec més d’un i una que no hi va al darrera- a combatre el pacte fiscal.

Aquesta és la nova estratègia del nou PSC , al exministra va per lliure?

A on queda aquella voluntat d’obrir nous ponts amb els altres forces polítiques?

Però em preocupa més el silenci que hi hagut llevat d’algunes excepcions per part de la direcció del PSC.

No té res a dir el primer secretari al respecte?

Calla i atorga?

No tenen res a dir el portaveu al Parlament de Catalunya i la portaveu adjunta presents a l’acte del Ateneu?

També callen i també atorguen credibilitat a les paraules de la candidata Chacón?M’he de creure que només hi eren com a simples espectadors?

De veritat combatrem amb totes les forces un sistema de finançament que al dir dels constitucionalistes de sempre hi cap perfectament en el marc constitucional?

Seguirem essent un partit sobirà i/o ja definitivament ens quedarem com a una federació del PSOE i no d’un partit amb referents federals a l’estat?

Ja m’està bé que algunes “piulades” manifestin el desacord amb la candidata però segurament alguna matisació dels responsables del PSC hagué estat més idònia per separar el discurs del PSC i el d’una candidata a dirigir el PSOE.

Que il•lustratiu resulta l’article d’Antoni Puigverd , “La tristesa de Chacón” a la Vanguardia d’ahir!!. Exemplar.

Masses silencis a l’entorn d’aquesta campanya i masses esmenes aprovades a les federacions que no han arribat fins el Congrés. Algú ho haurà d’explicar o també hi haurà el silenci vergonyant .
http://sixtemoral.wordpress.com/


La tristeza de Chacón
Ayer color ERC, hoy andaluz. ¿Mañana? El interés dirá. ¿Qué es el socialismo? Lo que me conviene
Artículos 03/02/2012 - 00:00h
Antoni Puigverd
·
Mientras el PSC asiste con estruendoso silencio a los formidables giros ideológicos que está improvisando Chacón, la ciudadanía catalana de izquierdas ¡sufre de vértigo! Esta ciudadanía no debe ser confundida con los cargos institucionales del PSC (prueba de su existencia son los centenares de miles de votos recibidos por los tres partidos que apelan al espacio de la izquierda y el bullicioso pensamiento progresista que abunda en los medios de comunicación catalanes). Sufre de vértigo porque, de golpe y porrazo, Carme(n) Chacón se está cargando algunas de las principales columnas que han sustentado la historia reciente del PSC. Por una parte, afirma combatir "con uñas y dientes" el pacto fiscal catalán en nombre de la solidaridad (calla, sin embargo, ante las únicas insolidaridades fehacientes: los privilegios vasco-navarros; los beneficios inherentes a la capitalidad del Estado). Abjura también del tripartito, pues considera que el PSC se dejó eclipsar por ERC. Estos temas son opinables, pero allí donde Chacón escuece a los idealistas de izquierda es en su descripción del PSC: "El único partido al que puede apuntarse un socialista en Catalunya", afirma, que es como decir: "No me quedó otro remedio que aceptarlo". La unión de los partidos que crearon el PSC, insiste, responde a un "inteligente" objetivo: "conseguir la máxima fortaleza del socialismo catalán". Ni una sola referencia a los objetivos verdaderamente singulares de la fusión que dio lugar al PSC: la creación de un nuevo relato de la catalanidad que uniera en una misma identidad viejos y nuevos catalanes, y la función de rótula entre el catalanismo y una idea plural de España.

Que Chacón impugne algunas ideas catalanistas no causa vértigo; tampoco que desconozca la historia de su partido. Lo que causa vértigo es constatar que, para salir de la trampa que le ha tendido Rubalcaba, se atreva a definir hoy como malo aquello que ayer consideró bueno. Si ayer convenía pactar con ERC, hoy conviene limpiarse de aquel contacto con lejía. Si ayer se exigía un nuevo Estatut, ahora se relativiza incluso el nombre: Carmen o Carme, qué más da. Si ayer lo bonito es que el presidente catalán no hubiera nacido en Catalunya, ahora lo bonito es que la candidata a dirigir el PSOE tenga orígenes andaluces. Interesa vencer.

No son tan extraños en la historia del socialismo español estos desacomplejados cambios de camisa. Abandonado el discurso revolucionario, el socialismo se convirtió en toda Europa en una corriente táctica sin horizonte estratégico: se adapta a todo. Es camaleónico por definición. Ayer color de ERC, hoy color andaluz. ¿Y mañana? El interés dirá. ¿Qué es el socialismo? Lo que me conviene, contesta Chacón esbozando una sonrisa triste. La tristeza que decora su rostro de heroína incomprendida es el maquillaje con que Chacón se incorpora al clima de tristeza que la crisis ha impuesto.


1.2.12

Cubelles aquesta setmana ...informacions puntuals




Oriol Junqueras aposta per inversió industrial per sortir de la crisi

Font: Ràdio Cubelles
dimarts, 31 gener de 2012
El president d’ERC va presidir una xerrada a Cubelles organitzada per la secció local de la formació independentista

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, creu que el Garraf ha d'apostar per la inversió industrial per tal de sortir de la crisi. Junqueras ho va afirmar dissabte durant la seva visita a Cubelles, on va impartir una xerrada sobre economia i independència organitzada per la secció local de la formació republicana. L'historiador i polític va remarcar, a més, la necessita de millorar la connexió de la comarca amb Barcelona.
Oriol Junqueras va assenyalar que la situació de Catalunya és doblement complicada atès que, a la crisi econòmica europea, també cal afegir-hi el que va qualificar d'espoli fiscal per part d'Espanya. El president d'Esquerra va recordar que cada any marxen de Catalunya 20.000 milions d'euros, l'equivalent al 10% del seu Producte Interior Brut, una xifra, al seu entendre, del tot insostenible. Junqueras va assegurar que la seva formació està treballant per potenciar la comarca del Garraf i la resta del Penedès.

Davant una elevada presència de públic, l'historiador i polític també va assenyalar els condicionants que han provocat que el Garraf s'hagi quedat sense cap regidor d'Esquerra a les darreres eleccions municipals.
Oriol Junqueras va atribuir els mals resultats electorals al desencís pel paper de la formació al darrer govern tripartit i a dinàmiques internes. De la seva banda, dissabte també es va celebrar a Cubelles la convocatòria del primer Congrés Regional de les Joventuts d'Esquerra Republicana al Penedès. El president de la formació a Cubelles, Rubèn Miró, ressaltava la importància de la constitució d'aquest nou òrgan.

A banda d'Oriol Junqueras, també hi va intervenir el cubellenc Xavier Martínez, llicenciat en ciències econòmiques i empresarials. Els dos ponents van insistir en la necessitat d'obtenir la independència per tal de sortir de la crisi.









Ràdio Cubelles presenta públicament la nova programació

Font: Ràdio Cubelles
dimarts, 31 gener de 2012
L’emissora municipal va emetre un programa especial en directe des del cinema Mediterrani
Ràdio Cubelles ha donat a conèixer públicament la seva nova programació per al 2012. L'acte públic es va dur a terme dissabte al cinema Mediterrani amb un programa especial transmès en directe. El tret de sortida el va donar a les 6 de la tarda l'espai musical La Moguda, una de les novetats a la graella presentada per Marc Sànchez i Vidal Soler.
Posteriorment, van passar pels micròfons de Ràdio Cubelles l'actual regidora de comunicació, Noemí Boza i l'exregidor d'aquest departament, Xavier Grau. Tots dos, periodistes de formació, van locutar un butlletí informatiu humorístic amb unes noticies força curioses. Tot seguit, es va presentar el disseny de la nova samarreta de Ràdio Cubelles que enguany ha anat a càrrec del polifacètic artista Anselm Cabús. La presentació oficial de la nova programació va comptar amb la participació d'alguns dels col·laboradors i treballadors de l'emissora que van explicar els continguts dels seus nous espais. Entre les novetats destaca el cafè del mig, que narra la història del municipi; Retalls del temps, que recull el testimoni de la gent gran; en serie, dedicat a les sèries televisives; El Punt de Vista, el programa d'actualitat política, o valors sobre consum i empresa. A més, continuen en emissió programes ja consolidats de ràdio Cubelles com són el Barreja't amb mi, Tornant als 60, Món Country o Enigma 03.

Aquest canvi en la graella de Ràdio Cubelles pretén fer l'emissora municipal més dinàmica i pròxima als veïns del municipi.


31.1.12

 

AVUI A ENOTÍCIES

ES VEN, ES LLOGA, ES DESNONA
Xavier Grau

En aquesta Europa i aquesta Espanya, llegiu ESPN des de l'última punyalada per l'esquena de Standard & Poors robant-nos aes, passem de la bombolla immobiliària a perdre el pis, l'adossat i el nínxol en un obrir i tancar del telenotícies i aquí ningú piula. Espanya és un país fantàstic on, com va dir Borges, no es parla millor castellà sinó que es crida més. Seria en els seus temps perquè si fos avui, ara i aquí caldria tornar a cridar, com Labordeta, "A la merda, collons!" I fer-ho constar, igualment, en el Diari de Sessions del Parlament espanyol.

Per posar-ho ben detalladet, es calcula que prop de 500.000 persones han estat desallotjades de casa a causa d'altres tantes execucions hipotecàries exercides pels mateixos bancs que els van prometre l'oro i el moro en tecnicolor emparant-se l'embolica que fa fort que el creixement sense límits ens va oferir a tots. 


seguir llegint a: http://blogs.e-noticies.com/tot-a-babor/es_ven_es_lloga_es_desnona.html



30.1.12


AQUESTA SETMANA A CAMBIO 16
COSTA CONCORDIA: CIEN AÑOS DEL TITANIC
Xavier Grau
La tragedia de este gigante del mar en aguas italianas certifica la fragilidad del hombre en tierra y en el mar, de la voracidad del turismo de masas y de la idiotez globalizada en la que los humanos se han embarcado en busca de un nuevo negocio, los cruceros low cost.
Primero, vaya mi recuerdo a las víctimas mortales y desaparecidos del naufragio del Costa Concordia. Muertos con los que el capitán Francesco Schettino ya ha confesado que deberá vivir toda su vida por razones que sólo él sabe. Porque conoce que este mismo mar de Tirreno está lleno de fantasmas que no le abandonan a uno hasta el fin de la eternidad. Menos aún en este año del centenario del naufragio del Titanic.

29.1.12

Comunicat de CATAC-IAC Cubelles en relació a la contractació del cap de la Policia Local


Des de la Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l’Administració de Catalunya en relació a la contractació i nomenament temporal com inspector i cap de la Policia Local, un cop escoltades les explicacions per part dels responsables polítics, vol manifestar públicament la seva oposició i rebuig davant d’aquesta decisió presa per l’equip de govern

CATAC-IAC CUBELLES 29/01/2012

http://www.catac.cat
VD. Policia Local de Cubelles
Perquè comportarà què qui ocupi temporalment aquesta plaça (en aquest cas un caporal provinent d’un altre municipi) en cas de presentarsea l’oposició que es convocarà disposi d’uns mèrits que és valoraran per aquest nomenament. Fet que al nostre entendre suposa una clara discriminació contra els companys/es de la policia local que volguessin presentar-se aquesta oposició. En conseqüència, novament ens trobem davant d’una decisió que no ha valorat la trajectòria, actuació professional,coneixements, l’experiència i antiguitat del personal de la Corporació.
Incomplint els principis de mèrit i capacitat en la carrera professional i promoció interna i suposant un greuge comparatiu a la resta de personal.
Per tot plegat, novament traslladem el nostre suport i recolzament als companys del SFP en les accions i mesures que emprenguin al respecte.