5.12.09



Yolanda Milá

Hibiscus
Floristeria, i complements
Plaça de la Font,9. T. 938956835

BONES FESTES !!!
Caravana
Llévame Allí donde el gris horizonte
y el cielo se besen amantes azules,
donde el pelaje de los abedules
cubra con su tapiz el pardo monte,

donde el libre y salvaje bisonte
recorra mil prados de suaves tules,
donde, antaño, altivos campos de gules
blasonaron los escudos bifrontes

de nobles jinetes en sus castillos,
caballeros con sus cotas de malla,
a las altas catedrales y ermitas,

monasterios de monjes eremitas,
donde el ábside alberga bella talla.
Llévame donde habitan los cuclillos.

Vuela tú, con el viento, hacia el paisaje,
edén idílico y llévame al cielo,
donde la belleza sepulta el suelo,
el colorido envuelva ese paraje

de un cálido pero dulce mensaje
que talle del más suave terciopelo
y entreteja en el más tupido velo
el amor y calma como equipaje

con que siembras de kilómetros bellos
que refulgen en miles de destellos
en una sinfonía de hermosura

tan bella como la Naturaleza
Donde tú vayas, con toda certeza,
Será el agua más cristalina y pura

Manolo Millán





4.12.09


Ha mort avui ,Jordi Solé Tura ,polític d’esquerres un dels pares de la Constitució de 1978 . Va ser un dels principals dirigents del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC). escollit diputat al Congrés dels Diputats per Barcelona en les eleccions generals del 1977, Més tard va ingressar al PSC i anomenat ministre de Cultura en la etapa de Felipe González
La memòria perduda documental en que Albert Solé, fill de Solé Tura i que va dedicar al seu pare ja es manifestava evident que la malaltia dia dia colpejava sense retorn.Si la passen per TV3 de nou ,no ús la perdeu!
LA FITA DE CUBELLES

REVISTA SEMESTRAL Nº 1 – DESEMBRE 2009



Aquest any 2009 hem complert de nou objectius. Un d’ells era aquesta publicació aconseguida mitjançant l’aportació d’una subvenció per part del Institut Català de les Dones a qui agraïm el seu suport .També de col·laboradors i col·laboradores que han fet possible el contingut de texts i fotografies que trobareu a les seves pàgines eixís com també a l’Ajuntament de Cubelles la seva col·laboració puntual a tots els actes organitzats atorgant per ús nostra, d’un espai al Hotel d’entitats de 18h a 20 h tots els dilluns.

Gracies a tothom per la vostre confiança i la vostre participació
Associació Dones La Fita
La presentació de la revista tindrà lloc al Celler PIC & Jazz de Cubelles dimarts 15 desembre a les 19h . Us esperem!
Pic&Jazz: c/ Jacint Verdaguer, 20. Cubelles(Barcelona)

Comunicat de Agrupació Anella Oberta de Cubelles


Us convidem a gaudir dels actes, que hem programat pel proper diumenge dia 6 de Desembre del 2009, per celebrar la 6ª Diada de L'Agrupació.

Salutacions.

Agrupació Sardanista Anella Oberta de Cubelles

3.12.09



La regidoria de Festes i tradicions ha convocat el concurs del cartell i de la portada del programa del Carnaval 2010, que se celebrarà entre el 6 i el 17 de febrer. La presentació d’obres es podrà fer fins a les 14 hores de l’11 de desembre de 2009, a les oficines de la regidoria (C. Joan Roig i Piera, 3-5).Les bases, que es poden consultar a la web municipal, estableixen que cada participant pot presentar un màxim de dues obres en format vertical i de mida 35x50 cm. El treball guanyador s’emportarà un premi en metàl·lic de 300 €, mentre que per a l’accèssit s’hi destinen 100 €.
Enviat a Diari de Cubelles


El número 1 de la revista semestral La Fita de Cubelles editada per la nostra associació amb el suport del Institut Català de les Dones ja es a punt de sortir al carrer !

En els continguts de l’edició hi trobareu entrevistes,texts o poesia escrits per dones,articles d’opinió,informació d’activitats ,reportatges fotogràfics i demès.

La presentació serà la primera quinzena del mes de desembre. Us ho farem saber. Fins aviat!

Associació Dones La Fita
M. Trives/Diari de Cubelles

Som a finals d’any i el tema resolutiu del Estatut encara balla .Aquets últims dies posicionaments per part dels grups,dels politics , dels mitjans de comunicació a Catalunya ,causen rebombori . El mateix President Montilla es mostra amb una certa duresa en les ultimes declaracions referents al tema en qüestió i els representants de partits politics afilen les seves declaracions i prenent posicions tenint la evidencia de que les coses pinten magres. Si fem un repàs de les informacions aparegudes en diaris veurem que la situació es tensa i preocupant. Que passarà si el Tribunal Constitucional segueix mantenint la duresa com fins ara en els seus posicionaments ?

Margarita Batallas ja fa dies publicava http://www.elperiodico.com/ un excel·lent anàlisis que potser ara els aconteixements han superat i ja som en un altre esglaó.pro us convidem a fer-hi un repàs.
La división, la fatiga y los recelos impiden al TC resolver el Estatut

1. • Los 10 miembros siguen escindidos en tres bloques y ninguno osa someter una propuesta a votación
2. • El fracaso de las dos últimas reuniones augura que el fallo no llegará antes de Navidad o incluso del verano

MÁS INFORMACIÓN
Más vale nunca que tarde
Partidarios y detractores del Estatut
EDITORIAL: El indignante retraso del Estatut

MARGARITA BATALLAS MADRID

«El que resiste, gana», solía decir el premio Nobel de Literatura Camilo José Cela. Los magistrados del Tribunal Constitucional (TC) han hecho suyo el dicho, de modo que la fumata blanca para la sentencia del Estatut depende ya más que nunca de que alguno de los tres grupos en los que está dividido el TC ceda y conforme una mayoría. De momento, las dos últimas reuniones que han celebrado (29 de septiembre y 6 de octubre) no han servido para acercar posturas, pese a que los magistrados trabajaron en septiembre en la redacción de un cuarto borrador del fallo. Al final, pese a lo anunciado, no habrá sentencia en octubre. En el mejor de los casos será antes de fin de año y, en el peor, tal vez se solape con las elecciones autonómicas catalanas, previstas para otoño del 2010.
La situación empieza a ser insostenible en el TC. Para aliviar tanta tensión, los jueces han optado por cumplir sus compromisos institucionales. Esta semana han viajado a Portugal y la próxima irán a Rumanía para asistir a sendos encuentros de tribunales constitucionales europeos. El martes vuelven al trabajo.
Fuentes del TC admiten que los magistrados «están de los nervios» por no ser capaces de desbloquear la situación que viven desde que hace más de tres años el PP recurrió el Estatut. La presidenta del alto tribunal, María Emilia Casas, quiere firmar la sentencia a toda costa, pero fuentes de su entorno reconocen «que no hay forma humana» de lograr una mayoría mínima que avale la constitucionalidad del texto.
ARAGÓN, EL JUEZ DISCREPANTE /
El magistrado Manuel Aragón –nombrado a propuesta del Gobierno de José Luis Rodríguez Zapatero– no da su brazo a torcer y sigue defendiendo que algunos artículos son contrarios a la Carta Magna. Fuentes conocedoras de las deliberaciones apuntan, por ejemplo, que las dudas surgen sobre el término nación y el uso de símbolos nacionales. La posición de Aragón es refrendada por el conservador Guillermo Jiménez. Este trasvase de votos pone en serios aprietos a Casas, que puede perder la votación si al final esos magistrados se pasan al bando conservador.
Dicho bloque se mantiene en la misma posición desde el inicio de las deliberaciones. Los magistrados conservadores Vicente Conde, Javier Delgado, Ramón Rodríguez Arribas y Jorge Rodríguez-Zapata quieren aceptar el recurso del PP. Por su parte, Casas, Pascual Sala, Elisa Pérez Vera y Eugenio Gay son partidarios de rechazarlo, aunque aceptarían una sentencia interpretativa de algunos apartados. Jiménez ha ido cambiando de bando en este tiempo y finalmente se ha decantado por hacer un frente común con Aragón para apuntarse a la facción ganadora.
Esta situación ha dado lugar a varios momentos de tensión. Fuentes del alto tribunal explican, por ejemplo, que uno de los magistrados pidió a Casas que utilizara ya su voto de calidad para salir del laberinto. La propuesta fue recibida con sorna por la presidenta. Tuvo que recordarle a su interlocutor que solo puede recurrir a esta prebenda si hay empate en la votación, hipótesis improbable salvo que los conservadores pierdan el voto de Aragón.No obstante, las fuentes consultadas subrayan que, aunque parezca un contrasentido, el atasco actual beneficia a los que defienden la constitucionalidad del Estatut.
La desconfianza que reina en la sede del alto tribunal impide a los conservadores, por ejemplo, tomar la delantera y exigir a la presidenta que convoque un pleno no solo para deliberación, sino también para votación. Con el reglamento en la mano, bastarían cinco firmas para forzar la votación. El bloque conservador no las tiene todas consigo y teme que, llegado el caso, Aragón pueda abandonar el barco contrario al Estatut.
Casas aventuró en la reciente apertura del año judicial que en octubre podría haber sentencia. No será así. Algunos de sus compañeros le reprocharon incluso el comentario. Diciembre podría ser la nueva fecha en el horizonte. Entonces Casas y otros tres jueces cumplirán dos años de la prórroga de mandato. Habrá que elegir nuevo presidente. Aragón aspira a la plaza y no tendría problemas en aceptar a Rodríguez Arribas como vicepresidente. Delgado, Pérez Vera y Gay han perdido esta oportunidad porque cesarán en diciembre del año que viene. Una norma no escrita establece presidencias de tres años.
El Parlament Europeu desestima la petició contra el pont del riu Foix
Notícies - Urbanisme i Planejament
La Comissió de Peticions del Parlament Europeu va desestimar el passat 1 d’octubre la petició d’una entitat ecologista de Cubelles, recolzada per 2.720 signatures, sobre l’incompliment de la directiva comunitària sobre hàbitats i aus en la construcció del pont del riu Foix. En la petició es denunciava que la construcció del pont al riu Foix, inclòs en una àrea Natura 2000, tenia una afectació directa en nou hàbitats d’interès comunitari.
El Parlament Europeu, a través de la representant de la comissió executiva Isabel Lourenco de Faria, va rebutjar la proposta perquè “la comissió considera que les condicions de la directiva hàbitat s’han respectat i que no hi ha una infracció de la legislació”. Lourenco va fer un resum de tot el procés, que es va iniciar amb “una comunicació anterior a aquesta comissió, quan es va rebre la petició, assenyalant-se que no hi havia proves suficients per indicar si afectava la directiva d’hàbitat i aus”. El Parlament ha requerit, al llarg de la tramitació de la petició, diversos “documents de les autoritats competents, que indiquen que es va avaluar l’impacte del projecte, amb la conclusió que no comprometia la integritat de l’àrea”. A més, la portaveu de la comissió executiva, en un vídeo de la sessió, explica que aquest projecte “inclou mesures d’acompanyament i mitigació, tenint en compte les necessitats de protecció d’hàbitat i espècies”. Segons Lourenco, la desestimació de la petició es basa també en el fet que el Parlament Europeu, quan va tractar la qüestió el gener de 2009, va enviar-li aquesta informació complementària, però “el peticionari no va posar en dubte la informació de les autoritat competents espanyoles”.
El Govern municipal de Cubelles ha valorat “positivament” aquesta decisió, tot i que assegura que “ja l’esperàvem, vist que s’ha estat molt escrupolós en el compliment de les especificacions i en el seguiment de l’obra que ens demanava el Departament de Medi Ambient de la Generalitat”. Una de les premisses era la contractació d’una empresa que tingués cura de la gestió mediambiental del projecte, que ha vetllat perquè “tot es fes dintre de la normativa i dels paràmetres que Medi Ambient ens va marcar pel desenvolupament de l’obra”. Un cop el Parlament Europeu ha desestimat la petició de l’entitat ecologista cubellenca, López espera que “s’acabi amb la polèmica creada al voltant d’una infraestructura totalment necessària per a la comunicació entre barris i l’accés en condicions a serveis molt importants per a la nostra població”.

1.12.09


Ja tenim en portes les festes de Nadal


A Cubelles de nou les bombetes de colorins son a determinats carrers. Segurament a tots ens agradaria un nou format d’enllumenat de les Festes de Nadal ja que es un pel kitsh i de poca llum ,pro es raonable que en temps de crisis l´Ajuntament ha de tenir cura d´altres objectius que mereixen més atenció i d´altres necessitats que evidentment toca atendre en primer lloc. Arriben unes festes en que la crisis afecta a moltes famílies i la bossa de les compres de Nadal es evident que resultarà afectada. També els comerciants i restaurants perceben aquest any les conseqüències de la crisis i cal recordar l’esforç per part d’aquets col·lectius per apropar-se als consumidors.

Es per axó que Diari de Cubelles vol col·laborar en difondre imatges dels comerços de Cubelles,també dels restaurants i terrasses del municipi. Només cal enviar una fotografia amb el nom del comerç o restaurant i adreça i nosaltres penjarem a Diari de Cubelles la vostra imatge . Aquestes propostes son gratuïtes i sense ànim de lucre ,només cal adreçar-se via e-mail a




INCENDI DE LLANXES DE SALVAMENT EN EL CLUB MARÍTIM CUBELLES

El passat dissabte 28.11.2009 sobre les 02h30 es va produïr un incendi en la zona de varada del Club Marítim Cubelles. Es van cremar les tres llanxes neumàtiques que el Club fa servir en tasques de salvament i d’escola de vela.

Segons les autoritats, l’incendi va ser provocat i especialment dirigit a aquestes llanxes. Des del Club Marítim Cubelles no aconseguim comprendre qui pot tenir interès en cremar un material que el seu únic objectiu és vetllar per la seguretat al mar. Es com si algú cremés premeditadament una ambulància. Aquestes mateixes llanxes, que han quedat totalment calzinades, van salvar la vida de dos banyistes aquest estiu passat en una operació coordinada amb la Policia Local i els Vigilants de la Platja de Cubelles. Es per això que ens preguntem: Com es pot cremar alguna cosa que salva vides?
Nota de premsa:Incendi en el Club Marítim Cubelles

30.11.09

EL DIARI DE CUBELLES SUPERA LES 44.000 VISITES!!!


L'espai d'informació, debat i comentari que esteu llegint ha superat les 44.000 visites des de la seva creació gràcies a la vostra col.laboració.
Gràcies!!

A l’esquerra del bloc ,trobareu la xifra corresponent al últim any (de novembre 2008 a novembre 2009)

españa

dijous 03 de Desembre,, tindrem amb nosaltres a Satoco i Shozo Somekawa,
poesia, música, interpretada per ells, així com contemplar la seva pintura.
Com ja sabeu, estava preparat pel 22 d’Octubre però es va suspendre per inclemencies del temps
Satoco Somekawa Cantares
Shozo Somekawa Guitarra i veu
L’horari, com sempre, de 19.30h. fins les 21.00h.
L’adreça: Jacint Verdaguer, 20
El telefon: 93 895 29 14
El e.mail: pic-jazz@amplificador.net

29.11.09


CIUDADANO, CIUDADANO EN LA CIUDAD DEL HASTÍO

Atado está a mi mente, presa
el aire de esta ciudad vieja
que estrangula y que me asemeja
a mi negación inconfesa.

Desde los muros, piedra lesa,
que conforman mi fría reja
hasta sus tejados de teja
con mi triste memoria impresa,

las puertas se me cierran mudas,
cerrando la visión completa
de cuanto me acecha y apura.

Un mundo de visiones rudas
que oculta de mí su careta
me impide una visión futura

Soy un robot encadenado,
obediente servidor puro,
con su corbata y traje oscuro
de este mundo cuadriculado.

Lleva, pues, mi mente candado
de las pasiones, puro muro
y pensamiento prematuro
que tiene todo ya juzgado.

Hasta los mismos sentimientos
vienen así clasificados
y no admiten experimentos.

Soy un androide ciudadano
producto de este mundo urbano
que nos tiene manipulados

y vivo, sombra de mí mismo
en este mundo de escapismo
negando azares alocados

MANUEL MILLÁN CASCALLÓ